Chciałbym poznać opinie kolegów.
Nalewka wiśniowa, dawać do beki, czy do szkła?
Beczki mogę użyć starej, oddaje już bardzo mało.
Nową wykluczam, bo oddaje bardzo dużo dębu.
Starzenie nalewek
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
Jeśli to nalewka do spożycia w ciągu 1,2 lat, wtedy lałbym bez zastanowienia do beczki, dzięki temu będziesz mógł użyć jej później do starzenia destylatu, co może da interesujące efekty. Sama nalewka nie straci, a może tylko zyskać.
Jeśli nalewka ma być przechowywana długo, wtedy unikałbym niepotrzebnego napowietrzenia, a takie będzie miało miejsce w beczce.
Jeśli nalewka ma być przechowywana długo, wtedy unikałbym niepotrzebnego napowietrzenia, a takie będzie miało miejsce w beczce.
Nalewka do spożycia sierpień 2015.
Obawiam się aby nie "zdębiało" za bardzo.
Wlałem dzisiaj jednak do beczki "wypracowanej", wlałem też do dymiona szklanego, będę sprawdzał różnicę.
Obawiam się aby nie "zdębiało" za bardzo.
Wlałem dzisiaj jednak do beczki "wypracowanej", wlałem też do dymiona szklanego, będę sprawdzał różnicę.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Władek, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Władek
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości