Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Witam. Zwracam się do kolegów czym zaprawiliby dodatkowo wódkę 40% z bimbru w której leżakują płatki dębowe średnio palone od 3tygodni. Najchętniej zrobiłbym to jakimiś naturalnymi metodami. Wódka ma już kolor bursztynu i posmak dębowej. Czy macie jakieś pomysły żeby osiągnąć coś więcej prócz zwykłej dębowej? Jakieś owoce? Bimber pochodził z gruszek, ale smak gruszek jest znikomo wyczuwalny. Pozdrawiam
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Czemu zakładasz 2 identyczne tematy? Nie rób bajzlu na forum...
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Apropos tej wódki zaprawionej płatkami. Chce wyjąć płatki po miesiącu leżakowania w balonie. Oprócz możliwości picia tego co już wyszło co zrobilibyscie na bazie tej wódki? Śliwowicę? Coś innego?
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Możesz zrobić śliwkówkę bo śliwowicy to Ty z wódki raczej nie zrobisz
Pozdrawiam
Darek
Darek
Re: Wódka z bimbru zaprawiona płatkami dębowymi średnio palonymi
Jest kilka naturalnych dodatków, które mogą nadać wódce dodatkowego smaku i aromatu. Oto kilka propozycji:
Owocowe dodatki: Możesz dodać do wódki np. jagody, maliny, truskawki lub cytrusy, takie jak limonki, pomarańcze lub grejpfruty. Możesz umieścić owoce bezpośrednio w butelce z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka tygodni.
Korzenne dodatki: Cynamon, goździki, kardamon i anyż to przykłady korzennych dodatków, które mogą nadać wódce ciepły i przyjemny smak. Możesz dodać je do butelki z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka tygodni.
Mięta: Świeża mięta może dodać do wódki świeżości i orzeźwienia. Możesz dodać listki mięty bezpośrednio do butelki z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka dni.
Cukier trzcinowy: Możesz dodać trochę cukru trzcinowego do butelki z wódką, aby nadać jej słodkawy smak. Po kilku dniach cukier powinien się rozpuścić, a wódka nabierze słodkiego smaku.
Pamiętaj, że dodatki będą miały wpływ na smak i aromat wódki, więc zawsze warto zacząć od niewielkiej ilości i przetestować smak po kilku dniach leżakowania.
_____________________________
https://otomedi.pl/pakiety-medyczne-jak ... acownikow/
Owocowe dodatki: Możesz dodać do wódki np. jagody, maliny, truskawki lub cytrusy, takie jak limonki, pomarańcze lub grejpfruty. Możesz umieścić owoce bezpośrednio w butelce z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka tygodni.
Korzenne dodatki: Cynamon, goździki, kardamon i anyż to przykłady korzennych dodatków, które mogą nadać wódce ciepły i przyjemny smak. Możesz dodać je do butelki z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka tygodni.
Mięta: Świeża mięta może dodać do wódki świeżości i orzeźwienia. Możesz dodać listki mięty bezpośrednio do butelki z wódką i pozwolić im leżakować przez kilka dni.
Cukier trzcinowy: Możesz dodać trochę cukru trzcinowego do butelki z wódką, aby nadać jej słodkawy smak. Po kilku dniach cukier powinien się rozpuścić, a wódka nabierze słodkiego smaku.
Pamiętaj, że dodatki będą miały wpływ na smak i aromat wódki, więc zawsze warto zacząć od niewielkiej ilości i przetestować smak po kilku dniach leżakowania.
_____________________________
https://otomedi.pl/pakiety-medyczne-jak ... acownikow/
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość