Wódka z cytrusów zaprawiana przyp. korzennymi

Przepisy, porady na zaprawianie alkoholu i wyrób nalewek
Tonio
0%
0%
Posty: 6
Rejestracja: 2023-02-22, 20:07

Wódka z cytrusów zaprawiana przyp. korzennymi

Post autor: Tonio » 2023-02-28, 18:05

Witam. Pytanie amatora - 3dni temu zasypiałem cukrem skórki z cytryny, mandarynek, grejp, pomelo i limetki z laską cynamonu, zielem angielskim, pieprzem i goździkami. Puściły sok i dziś zalalem to 80% bimbrem tylko żeby przykryć owoce. Ile to macerować? Bo z jednej strony słyszę że im dłużej tym lepiej, a z innej że skórki tylko dzień bo będzie gorzkie. Poradzicie coś?

Awatar użytkownika
degu
101%
101%
Posty: 318
Rejestracja: 2019-03-30, 22:44
Lokalizacja: Biała Podlaska

Re: Wódka z cytrusów zaprawiana przyp. korzennymi

Post autor: degu » 2023-02-28, 20:52

Tak na przyszłość - najpierw spytaj, potem zalewaj...
Nie wiem jakie masz te skórki, jeśli z albedo - będzie gorzkie...
Ale niektórzy takie lubią :)

P.S. Znowu zakładasz temat w kilku działach - litości - nie śmieć na forum... wystarczy raz :evil:
TEORIA jest wtedy gdy wszystko wiemy i nic nie działa
PRAKTYKA jest wtedy gdy wszystko działa a my nie wiemy dlaczego
My łączymy teorię z praktyką czyli nic nie działa i nikt nie wie dlaczego

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości