Witam
Mam dwie nalewki z truskawek. Jedna macerowana 4tyg , wyjęte owoce i zalana spirytusem + 10% cukru. Druga macerowana 2tyg , wyjęte owoce i zalana spirytusem + 30% cukru.
Owoce różne, spiritus niby ten sam, kosztowany przed zalaniem OK. Po 2 tygodniach od rozlania pierwsza ok druga rozpuszczalnik
Tylko spirytus czy gdzieś indziej szukać też przyczyny
Rozpuszczalnik
Re: Rozpuszczalnik
Truskawki temat rzeka... Bym szukał w tym. Mogły być pryskane. Tak kiedyś miałem.
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Ręce opadają dziś identyczna sytuacja z brzoskwinią.
Owoce jednego sortu, zalane 50% roztworem, do jednej nalewki 10% cukru do drugiej 30% po 3 tygodniach wyjęte owoce nastawy ok spirytus kosztowany wszystko ok. Dzień op wyjęciu owoców i zalaniu do pełna nalewki z 30% cukry w smaku rozpuszczalniki, identyczna sytuacja jak z truskawką
Owoce jednego sortu, zalane 50% roztworem, do jednej nalewki 10% cukru do drugiej 30% po 3 tygodniach wyjęte owoce nastawy ok spirytus kosztowany wszystko ok. Dzień op wyjęciu owoców i zalaniu do pełna nalewki z 30% cukry w smaku rozpuszczalniki, identyczna sytuacja jak z truskawką
- Marian Naworski
- 50%
A spirytus którym zalewałeś jest twojego wykonania czy zakupiłeś od kogoś?