Łatwy kwaśny zacier wujka Jessie

KARMEL
90%
90%
Posty: 509
Rejestracja: 2008-01-06, 18:54

Post autor: KARMEL » 2011-01-25, 08:07

Metoda ta do niedawna była jeszcze stosowana, a być może jeszcze ją ktoś stosuje.
Pozdrawiam

zbynio
80%
80%
Posty: 415
Rejestracja: 2013-08-04, 23:26
Lokalizacja: Lorrach

Post autor: zbynio » 2014-09-19, 18:11

Nadszedł czas na ten specyjał.
W sumie temat zszedł na inne tory
i nikt nie napisał czy to dobre czy nie.
Mnie kusi użyc już za pierwszym nastawem dundru
ze śliwki bo taki posiadam. Nie spapram w ten sposób?
Ryby łowię.

Awatar użytkownika
Emiel Regis
90%
90%
Posty: 656
Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
Lokalizacja: Picardie, Żywiec

Post autor: Emiel Regis » 2014-09-19, 19:59

Rzecz warta zachodu i niekłopotliwa w przygotowaniu. Smak łagodny, lekka słodycz.
Używając dundru ze śliwek możesz uzyskać coś ciekawego, ale oryginalny smak to nie będzie.
Zerknij na AD, tam ten temat nazywa się tak samo, ale jego rozmiary pobiły już chyba seriale wenezuelsko- brazylijskie.

zbynio
80%
80%
Posty: 415
Rejestracja: 2013-08-04, 23:26
Lokalizacja: Lorrach

Post autor: zbynio » 2014-09-19, 22:22

Dodałem swego czasu temat z AD do ulubionych jako alternatywę do prawdziwego zacierania
ale w między czasie spokojnie poradziłem sobie z enzymami więc tematu nie ruszałem
a teraz jest chęc na coś innego.
Użyję dundro ze śliwki. Blg było na +2 a zakończę gotowanie na 96 w garnku czyli
powinno jeszcze zostać sporo zapachu i o to mi chodzi bo sama kuku jakoś tak nie bardzo mi podchodzi.
Na AD zaglądam co jakiś czas ale ostatnio tego wątku nie tykałem. Pora zajrzeć do tasiemca. :wink:
ps. Zastanawiam sie nad użyciem 50% dundru we wsadzie oby tylko zawarty
alkohol nie był za wysoki czyli albo głębiej destylować albo użyć mniej dundru.
Ryby łowię.

Awatar użytkownika
elofura
101%
101%
Posty: 495
Rejestracja: 2014-07-03, 14:23

Post autor: elofura » 2014-11-19, 10:35

Zbynio wyszło coś z tego?
Każdy alkohol jest bardzo dobry, oprócz denaturatu, który jest tylko dobry.

zbynio
80%
80%
Posty: 415
Rejestracja: 2013-08-04, 23:26
Lokalizacja: Lorrach

Post autor: zbynio » 2014-11-20, 19:35

Niestety w między czasie udało mi się wyjechać do pracy za granicę i nie zaczynałem
tematu z braku czasu. Zostawiłem jeden wsad śliwowicy na wszelki wypadek, żeby
było skąd dundru zdobyć i temat ruszę jak tylko czas pozwoli.
Ryby łowię.

Jaraw
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2019-12-28, 19:25

Re: Łatwy kwaśny zacier wujka Jessie

Post autor: Jaraw » 2019-12-28, 20:53

Jestem na 4 nastawie. Pierwszy mocno kukurydziany i słodki. Kolejne jeszcze nie wiem bo są zbyt młode, musza nabrać ogłady.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości