Słód z pszenżyta.
Słód z pszenżyta.
Czy to jest możliwe, czy musi być z jęczmienia którego akurat nie mam? Jakieś dwa tygodnie temu namoczyłem parę kilo pszenżyta,pózniej odlałem wodę i przykryłem jakimś łachem. Co jakiś czas było mieszane, kiełki ładne, tylko że jest smrodek pleśni. Czy to jest normalne czy do pieca? Dodam, że w pomieszczeniu nie było za ciepło, a może za gruba warstwa - jakieś 3cm?
@a_smakosz poczytaj temat o słodowaniu http://www.piwo.org/forum/t870-Wlasny-slod.html Słodowanie innych zbóż niż jęczmień jest trudne ale w warunkach domowych możliwe. Twój słód próbował bym zatrzeć w obecnej fazie czyli słodu zielonego.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości