Bimbrownica - Program
Bimbrownica - Program
Trochę mi się nudziło i zrobiłem program dla zielonych i leniwych. Nie wiedziałem w jakim dziale go umieścić, więc jak nie tu to przepraszam
Program pokazuje jaki zacier można zrobić z podanych drożdży. Czyli aby nie przesadzić z cukrem lub aby go nie było za mało. Jeśli macie jakiś pomysł na udoskonalenie go lub czegoś dodanie to piszcie tutaj to wspólnymi siłami może coś fajniejszego zrobimy.Wiem ,że jakieś programy tu były ale nie każdy ma office czy world więc postanowiłem napisać coś kto każdy będzie mógł zobaczyć. Może w przyszłości zrobię podobny program na komórkę bo nie każdy nosi ze sobą komputer na działkę
Mirror -> http://www.megaupload.com/?d=PHIYU2AF
Mirror -> http://www.fastshare.org/download/Bimbrownica.exe
Mirror -> http://www.speedyshare.com/files/245921 ... ownica.exe
Mirror -> http://rapidshare.com/files/423717132/Bimbrownica.exe
Mirror -> http://www.przeklej.pl/plik/bimbrownica ... 21o462a2mv
Program pokazuje jaki zacier można zrobić z podanych drożdży. Czyli aby nie przesadzić z cukrem lub aby go nie było za mało. Jeśli macie jakiś pomysł na udoskonalenie go lub czegoś dodanie to piszcie tutaj to wspólnymi siłami może coś fajniejszego zrobimy.Wiem ,że jakieś programy tu były ale nie każdy ma office czy world więc postanowiłem napisać coś kto każdy będzie mógł zobaczyć. Może w przyszłości zrobię podobny program na komórkę bo nie każdy nosi ze sobą komputer na działkę
Mirror -> http://www.megaupload.com/?d=PHIYU2AF
Mirror -> http://www.fastshare.org/download/Bimbrownica.exe
Mirror -> http://www.speedyshare.com/files/245921 ... ownica.exe
Mirror -> http://rapidshare.com/files/423717132/Bimbrownica.exe
Mirror -> http://www.przeklej.pl/plik/bimbrownica ... 21o462a2mv
-
- 10%
- Posty: 14
- Rejestracja: 2010-08-18, 13:07
@Lankusiek
Nie odbierz czasem źle mojej wypowiedzi, ale uważam że dobrze by było aby takie programy były wieloplatformowe. Są na forum koledzy którzy używają Linuxa, był też chyba ktoś z Makim.
Nie powinni Oni być dyskryminowani. (Mi też zdarza się używać Linuxa)
(może np. w Jawie, wtedy obsłużyło by się go z poziomu przeglądarki)
Nie odbierz czasem źle mojej wypowiedzi, ale uważam że dobrze by było aby takie programy były wieloplatformowe. Są na forum koledzy którzy używają Linuxa, był też chyba ktoś z Makim.
Nie powinni Oni być dyskryminowani. (Mi też zdarza się używać Linuxa)
(może np. w Jawie, wtedy obsłużyło by się go z poziomu przeglądarki)
Cognoscetis veritatem, et veritas liberabit vos.
popieramSRG pisze:@Lankusiek
Nie odbierz czasem źle mojej wypowiedzi, ale uważam że dobrze by było aby takie programy były wieloplatformowe. Są na forum koledzy którzy używają Linuxa, był też chyba ktoś z Makim.
Nie powinni Oni być dyskryminowani. (Mi też zdarza się używać Linuxa)
(może np. w Jawie, wtedy obsłużyło by się go z poziomu przeglądarki)
Dzięki za zainteresowanie programem. Nie miałem jeszcze styczności z linuxem z tego co słyszałem to Lazarus może chyba skompilować coś na linuxa spod windowsa więc może jak zepnę pośladki to ściągnę lego lazarka i skompiluje to pod linuxa. Co do @roboertkam to dodałem ile potrzeba drożdży na dany zacier. Przy uniwersalnych drożdżach zrobiłem podobną zasadę do 1410 czyli 100g drożdzy no ale od dużo osób słyszałem, że te 100g to za dużo więc dałem średnio 92g
Mirror v1.1 -> http://rapidshare.com/files/423882873/B ... a_v1.1.exe
Mirror v1.1 -> http://www.przeklej.pl/plik/bimbrownica ... 21p41mu1dc
Mirror v1.1 -> http://rapidshare.com/files/423882873/B ... a_v1.1.exe
Mirror v1.1 -> http://www.przeklej.pl/plik/bimbrownica ... 21p41mu1dc
Aaaa... racja, przykładowo:ryba82 pisze:Mógłby dodatkowo obliczać Blg
20l wody
6kg cukru
pokazuje zaw. cukru 300g/l
czyli stosunek masy cukru do ilości wody) a powinien (tzn byłoby bardziej przydatne)
pokazywać sotsunek masy cukru do objętości roztworu, czyli 6kg/23,6l
czyli ~254g/l (25°Blg), albo po prostu może od razu stopnie Blg.
(Chyba dobrze rozumiem Blg...)
Pozdrawiam,
Kerry
omnia mea mecum porto
Kerry
omnia mea mecum porto
Witam!
1 stopień Ballinga to gęstość takiego roztworu cukru, który zawiera 1% cukru (wagowo), czyli 10 g cukru na 1 kg roztworu.
Pomiar w temperaturze 20°C, wszelkie dodatki w roztworze (najczęściej jest to alkohol) fałszują wskazania areometru.
We wzorze poniżej G oznacza gęstość roztworu cukru.
Nie bardzo...Kerry pisze:...Chyba dobrze rozumiem Blg...
1 stopień Ballinga to gęstość takiego roztworu cukru, który zawiera 1% cukru (wagowo), czyli 10 g cukru na 1 kg roztworu.
Pomiar w temperaturze 20°C, wszelkie dodatki w roztworze (najczęściej jest to alkohol) fałszują wskazania areometru.
We wzorze poniżej G oznacza gęstość roztworu cukru.
- Załączniki
-
- Przelicznik .png (1012 Bajtów) Przejrzano 5401 razy
Ostatnio zmieniony 2010-10-10, 20:54 przez Astemio, łącznie zmieniany 1 raz.
Najlepszym miernikiem nieskończoności jest ludzka głupota i arogancja.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 13 gości