Po cukrówce zacier z mąki

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2011-08-04, 19:03

witam - e.upłynniający ( i nie tylko on jak większość enzymów ) nie działają na zasadzie 'włącz -wyłącz ' jak włącznik światła . Na to potrzeba czasu - upłynnianie sukcesywne twa 8-12h -odznacza się tym - konsystencją - czyli rozbiciem łańcuchów skrobi na łańcuchy alfa amylazowe które potem są podane scukrzaniu .. czas robi swoje . ale zmiana stosunku wsadu :wody na 1:4 lub na 'rzadko ' 1;5 , 6


pozdrawiam idzie ku dobremu -jak raz posmakujesz .. to :idea: :wink:

98%
www.bimberhobby.pl

( sklep dla prawdziwych hobbystów )

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 20 gości