Zacieranie kukurydzy z enzymami

kwik44
100%
100%
Posty: 1567
Rejestracja: 2013-09-07, 19:30

Re: Zacieranie kukurydzy z enzymami

Post autor: kwik44 » 2021-06-17, 07:59

Dodatkowo do 70 stopni w kegu możesz rozgrzewać w otwartym kotle i mieszać od góry. Sam tak robię mimo posiadania płaszcza.

Awatar użytkownika
kowal
101%
101%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-19, 00:18
Lokalizacja: Z-Dolny Śląsk ;)

Re: Zacieranie kukurydzy z enzymami

Post autor: kowal » 2021-06-17, 09:49

Jest jeszcze opcja "pielucha" - nie jestem pewien, czy w sprzęcie grzałkowym się sprawdzi, ale w kegu bez płaszcza na taborecie gazowym daje radę.
Kolejność wsadu od dołu:
Płyn - tak ok 3-4l (albo idealnie klarowny zacier, albo woda).
Jakaś kratka, perforowane naczynie.
Worek z podwójnej pieluchy tetrowej, a w nim gęste.

Grzanie musi być powolne, żeby temp. dotarła do wnętrza i potem bardzo powolny odbiór do zera. To trwa, ale działa. Może taka poduszka płynu na poziomie grzałki też zadziała.
Kuję żelazo, póki gorące :-)

Awatar użytkownika
ernoliko
101%
101%
Posty: 273
Rejestracja: 2009-05-18, 00:18

Re: Zacieranie kukurydzy z enzymami

Post autor: ernoliko » 2021-06-17, 15:21

czytam pisze:
2021-06-16, 22:00
Dokładnie odwrotnie.
No widzisz, ja filtruje przez worek i nie muszę powoli rozpędzać się, nic się nie przypala. Tym bardziej że mowa tu tylko o 1.5kW. Oczywiście nie leje pod korek, problemu z pienieniem też nie mam.
W głuchej puszczy, przed chatką leśnika, Drużyna diabołów stanęła zielona; A u wrót stoi brać bimbrownicza, Tam w izdebce Marian wszak kona.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości