Witam,
Przymierzam się do spróbowania swych sił w temacie zacierania i nasunęła mi się pewna refleksja: dużo toczy się na forum dyskusji na temat zacierania śruty lub mąki. Tymczasem nie przypominam sobie by ktoś przyznawał się do zacierania kaszy.
Czy zacieranie kaszy jest z jakichś powodów nie trendy , czy też są inne powody by tego nie robić. Dla mieszczucha jest to w końcu materiał łatwiej dostępny niż śruta, a chyba o podobnych do niej właściwościach.
Pozdr.
R.
korekta: kowal
Zacieranie kaszy
- Chemik student
- 70%
- Posty: 355
- Rejestracja: 2006-05-26, 11:35
- Lokalizacja: Bydgoszcz
Robby!
Jako, że jesteś z Kotliny Kłodzkiej, to ze wzglredu na OGROMNY sentyment, Ci podpowiem, że bardziej niż zacierać kaszę czy mąkę, opłaca się poszukać jakiegoś rolnika, choćby na jakimś targu i u niego zamówić ześrutowane zboże. I on będzie szczęśliwy i Ty. Przekonasz się sam. Spróbuj. A skąd dokładnioe jesteś? Może kiedyś byliśmy sąsiadami...?
Pozdrawiam
kowal
Jako, że jesteś z Kotliny Kłodzkiej, to ze wzglredu na OGROMNY sentyment, Ci podpowiem, że bardziej niż zacierać kaszę czy mąkę, opłaca się poszukać jakiegoś rolnika, choćby na jakimś targu i u niego zamówić ześrutowane zboże. I on będzie szczęśliwy i Ty. Przekonasz się sam. Spróbuj. A skąd dokładnioe jesteś? Może kiedyś byliśmy sąsiadami...?
Pozdrawiam
kowal
Kuję żelazo, póki gorące
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 48 gości