Mam mały albo duży problem.
Zrobiłem zacier z reszty pszenicy która mi została. Proces fermentacji na moje oko OK...
Urobek przepuściłem przez 2 worki filtracyjne. Potrzymałem z 10dni w chłodnej piwnicy.
Jutro miałem w planach to przedestylować. Jednak dzisiaj po otwarciu beczki zauważyłem biały kożuch na szczycie.
Czy ten zacier się zepsuł? Wylać czy sprawa do uratowania?
Zacier z pszenicy - Biały kożuch - co robić?
- Percentage
- 50%
- Posty: 102
- Rejestracja: 2009-07-11, 23:13
Zacier z pszenicy - Biały kożuch - co robić?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Percentage, łącznie zmieniany 1 raz.
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
- Percentage
- 50%
- Posty: 102
- Rejestracja: 2009-07-11, 23:13
Fermentacja była zakończona ładnie pracowało i myślę, że było ok... Dbałem o czystość sprzętu no ale... Kurcze żal mi tych 150 litrów zacieru Zapewne coś złego się wydarzyło przez te parę dni w piwnicy... Zapach i smak powiedziałbym w normie... Ten kożuch żeby nie mówić to taki biały powierzchowny nalot dosyć cienki... Pod nim kryształ...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Percentage, łącznie zmieniany 4 razy.
- Percentage
- 50%
- Posty: 102
- Rejestracja: 2009-07-11, 23:13
- Emiel Regis
- 90%
- Posty: 656
- Rejestracja: 2012-05-12, 14:56
- Lokalizacja: Picardie, Żywiec
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 40 gości