Blg jak i co?
Blg jak i co?
Może mi ktoś napisać o co kaman z tym Blg? Jakie powinno być na starcie i jaki ma wpływ czy większe czy mniejsze na zacier?
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jwara99, łącznie zmieniany 2 razy.
Wyższe oczywiście daje też możliwość uzyskania większego stężenia alkoholu w nastawie czy zacierze ale sa ograniczenia związane ze startem fermentacji oraz odpornością drożdży - zbyt duża ilość etanolu w końcu je ubije i jak dasz za wiele cukru to będzie to marnotrawstwo. Jak zaczynasz to po prostu trzymaj się tego co napisał producent drożdży na opakowaniu.
Nie dowierzaj wszystkiemu co czytasz. Pozwól jednak swojej wyobraźni w to wierzyć. Wyobraźnia prowadzi własne życie równoległe do Twojego, realnego. Wyobraźnia może poszerzyć granicę świata.
M. Sandemo
M. Sandemo
A co za nastaw masz? Jakie drożdże, ile cukru? 17 Blg to nie jest za wiele, nawet bodaj drożdże do pieczenia powinny to łyknąć.
Nie dowierzaj wszystkiemu co czytasz. Pozwól jednak swojej wyobraźni w to wierzyć. Wyobraźnia prowadzi własne życie równoległe do Twojego, realnego. Wyobraźnia może poszerzyć granicę świata.
M. Sandemo
M. Sandemo
20 kg na 85l i jedna paczka Okowita 24.
w sumie to kupiłem 24 kg ale ze nigdy na tych grzybach nie robiłem to dałem mniej.
A jak zrobiłem 19kg na 75 l to braklo 9l do 2 pełnych załadunków wiec dałem 20 kg i 85l.
Blg jest po dobie 12 wiec dołożyłem 1kg.
w sumie to kupiłem 24 kg ale ze nigdy na tych grzybach nie robiłem to dałem mniej.
A jak zrobiłem 19kg na 75 l to braklo 9l do 2 pełnych załadunków wiec dałem 20 kg i 85l.
Blg jest po dobie 12 wiec dołożyłem 1kg.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez jwara99, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 49 gości