a cholera jasna wie - jak wcześniej pisałem możliwe że kolega podał w którymś momencie błędne dane lub zaczęło mu zjadać alkohol (fermentacja octowa?)a_priv pisze:To co mu się stało z tym alkoholem?
Inżyniera zacieranie mąki
- destylatek
- 101%
- Posty: 202
- Rejestracja: 2008-02-18, 14:17
- Lokalizacja: Księstwo Cieszyńskie
Zrobię jeszcze raz bo została mi glukoza, ale muszę sprawdzić jakąś dawkę glukozy ile da blg. Macie jakieś propozycje w jaki sposób to sprzwdzić (chodzi mi o proporcje)
W obu przypadkach z zacieru uzysk był taki marny.
Robiłem test jodowy i wyszedł ujemny. Myślę że wszystko zrobiłem dobrze. Glukozę kupiłem w worku 25kg z hurtowni spożywczej i jak ją próbowałem to właśnie wydawało mi się że nie jest taka słodka. Sprawdzę jeszcze z jakiej wytwórni jest ta glukoza i porównam z kol. inżynierem.
W obu przypadkach z zacieru uzysk był taki marny.
Robiłem test jodowy i wyszedł ujemny. Myślę że wszystko zrobiłem dobrze. Glukozę kupiłem w worku 25kg z hurtowni spożywczej i jak ją próbowałem to właśnie wydawało mi się że nie jest taka słodka. Sprawdzę jeszcze z jakiej wytwórni jest ta glukoza i porównam z kol. inżynierem.
Znacznie lepiej jest pić wódkę i pleść głupstwa, niż pić wodę i być zasrańcem - Benjamin Franklin
Pozdrawiam destylatek.
Pozdrawiam destylatek.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 49 gości