Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Awatar użytkownika
fuutro
101%
101%
Posty: 561
Rejestracja: 2014-02-26, 02:18
Lokalizacja: małopolska

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: fuutro » 2019-04-05, 22:32

I ja się pod tym podpisze, jakoś tego języka nikt nawet nie próbował mnie nauczyć.
Nie dowierzaj wszystkiemu co czytasz. Pozwól jednak swojej wyobraźni w to wierzyć. Wyobraźnia prowadzi własne życie równoległe do Twojego, realnego. Wyobraźnia może poszerzyć granicę świata.
M. Sandemo

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6979
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: magas » 2019-04-05, 23:00

My młodzi skąd mamy znać ruski, w szkole niemiecki, angielski, w życiu po francusku też zmuszały by czasem liznąć, ale ruski? hiiiiiszpan to też jak ktoś lubi, ale ruska to znam tylko czarnego, lód, likier kawowy u mnie w pracy był kahlua, ale może być inny i czysta, lana delikatnie po łyżeczce, lub po lodzie, by były warstwy oddzielnie jak podajemy, nie mylić kolejności, likier jest cięższy.

terni
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2015-09-23, 21:33
Lokalizacja: lubelskie

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: terni » 2019-04-06, 11:53

Ja chociaż nie chciałem to musiałem się nauczyć bo wtedy nie było innego wyjścia. Uczono wszystkich na siłę we wszystkich szkołach i na wszystkich szczeblach od piątej klasy szkoły podstawowej zaczynając na studiach kończąc. Angielski za to był chyba najmniej popularny po niemieckim, francuskim i łacinie. Taki był 'prikas' i nikt nie miał nic do gadania.
Róbmy Swoje

kacper59
40%
40%
Posty: 86
Rejestracja: 2017-06-20, 09:07

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: kacper59 » 2019-04-06, 17:01

Ja, zapewne jak i Ty, nie mam problemu ze zrozumieniem przyjaciół w hobby zza wschodniej granicy.

gomcek
0%
0%
Posty: 9
Rejestracja: 2019-02-03, 11:08

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: gomcek » 2019-04-29, 15:20

Dębi się już jakiś czas i chciałem dodać , że aromat mega różny od zwykłego jeczmiennego czy jeczmiennego wędzonego torfem. Bardzo słodka w aromacie. Czuć różnicę zdecydowanie. Bardzo wyszło to po czasie.

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6979
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: magas » 2019-04-29, 18:14

Domyślam się z twojej relacji, że bardzo inne na plus?

Awatar użytkownika
kowal
101%
101%
Posty: 1747
Rejestracja: 2006-02-19, 00:18
Lokalizacja: Z-Dolny Śląsk ;)

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

Post autor: kowal » 2019-05-01, 11:17

Gomeck
Jak leżakujesz?
2 miesiące już chyba będzie, czyli krótko, ale różnice zależne od surowców i młodym będą :)
Za Magasem: czy różnica jest na plus? Czy ta inność jest inna, ale nie lepsza czy gorsza tylko po prostu inna?
Kuję żelazo, póki gorące :-)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 16 gości