Strona 3 z 3

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-05, 22:32
autor: fuutro
I ja się pod tym podpisze, jakoś tego języka nikt nawet nie próbował mnie nauczyć.

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-05, 23:00
autor: magas
My młodzi skąd mamy znać ruski, w szkole niemiecki, angielski, w życiu po francusku też zmuszały by czasem liznąć, ale ruski? hiiiiiszpan to też jak ktoś lubi, ale ruska to znam tylko czarnego, lód, likier kawowy u mnie w pracy był kahlua, ale może być inny i czysta, lana delikatnie po łyżeczce, lub po lodzie, by były warstwy oddzielnie jak podajemy, nie mylić kolejności, likier jest cięższy.

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-06, 11:53
autor: terni
Ja chociaż nie chciałem to musiałem się nauczyć bo wtedy nie było innego wyjścia. Uczono wszystkich na siłę we wszystkich szkołach i na wszystkich szczeblach od piątej klasy szkoły podstawowej zaczynając na studiach kończąc. Angielski za to był chyba najmniej popularny po niemieckim, francuskim i łacinie. Taki był 'prikas' i nikt nie miał nic do gadania.

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-06, 17:01
autor: kacper59
Ja, zapewne jak i Ty, nie mam problemu ze zrozumieniem przyjaciół w hobby zza wschodniej granicy.

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-29, 15:20
autor: gomcek
Dębi się już jakiś czas i chciałem dodać , że aromat mega różny od zwykłego jeczmiennego czy jeczmiennego wędzonego torfem. Bardzo słodka w aromacie. Czuć różnicę zdecydowanie. Bardzo wyszło to po czasie.

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-04-29, 18:14
autor: magas
Domyślam się z twojej relacji, że bardzo inne na plus?

Re: Zacieranie słodu karmelowego - co źle zrobiłem?

: 2019-05-01, 11:17
autor: kowal
Gomeck
Jak leżakujesz?
2 miesiące już chyba będzie, czyli krótko, ale różnice zależne od surowców i młodym będą :)
Za Magasem: czy różnica jest na plus? Czy ta inność jest inna, ale nie lepsza czy gorsza tylko po prostu inna?