Witam, jeśli chodzi o "opozycję" - @Winiarku5 to jeśli "bo mi dokucza", to napisz a pewnie zjedziemy do Ciebie coby naprostować wójta - bo przecież on jest dla ludzi a nie ludzie dla niego
- w rodzinie mam tylko "sołtysa" - i jakie było moje zdziwienie jak za panowania poprzedniego sołtysa na zapomnianej "mieścinie" przyjechali "drogowcy" i co
wywalili asfalt ale
i propozycje odpowiedzi:
a) tylko do pierwszego skrzyżowania?
b) do kościoła którego nie ma?
c) do komisariatu który jest w innej gminie?
d) do domu sołtysa? (obecnie byłego)
Myślę, że każdy intuicyjnie odpowie "D" - brawo
- przez najbliższa kadencję
sołtysa / wójta / prezydenta - podwoją podatki za pobieranie tlenu do: ... przemilczę temat
Co do mąki - znajomy "sprawdzony" młynarz mówił mi, że najlepsza mąka mimo "mojego odczucia" to taka która poleży to znaczy nie ta co zaraz po zmieleniu w młynie jest paczkowana. Musi poleżeć kilka tygodni, miesięcy, a mało tego
słyszeliście, że w starych młynach "niemieckich" (już nie niemieckich ) znajdowano worki mąki w przepływającej rzece?
- wiem pomyślicie, że bredzę
nie - miało to na celu zachowanie świeżości, a lepsze to to.
Wracając do teraźniejszości jak kiedyś piekarz mówił / pisał chleb bez konserwantów
jasne! Może i On NIE DODAWAŁ (
) ale młynarze już się o to postarali i tym faktem prawie o północy kończę dzień...
pozdrawiam 98%