Konserwy w dobrej cenie!?

Małe co nieco o produkcji złocistego napoju
Awatar użytkownika
mafro
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2008-04-06, 11:51

Konserwy w dobrej cenie!?

Post autor: mafro » 2008-08-11, 20:26

znalazłem coś takiego http://www.muntons.pl/index.php?d=kategoria&k=1&p=7
cena wydaje sie dobra


uzywał ktos tego
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2012-10-29, 18:34 przez mafro, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
mcfinn
30%
30%
Posty: 36
Rejestracja: 2008-02-19, 23:00
Lokalizacja: zgierz

Post autor: mcfinn » 2008-08-12, 15:42

Ja wlasnie warze piwo (pils) z tego brewkita. Zobaczymy co z tego wyjdzie i mam nadzieje ze cos dobrego:) cena jest taka ze nic tylko brac hurtowo:)

Awatar użytkownika
mafro
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2008-04-06, 11:51

Post autor: mafro » 2008-08-12, 15:57

zamówilem 4szt :mrgreen: :mrgreen:

Awatar użytkownika
mcfinn
30%
30%
Posty: 36
Rejestracja: 2008-02-19, 23:00
Lokalizacja: zgierz

Post autor: mcfinn » 2008-08-12, 18:35

Slusznie:D pewnie tez tak zrobie tylko musze uzyskac fundusze;)

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2008-08-12, 20:00

Witam powiem /napisze i proszę mnie żle nie zrozumieć - to tylko moja opinia i odczucie "organolwptyczne " - miałem "faze " na robienie piwa - nakupowałem takich ( nie tej firmy ale john buul i podobne ) porobiłem ze 4 - 5 warek - moje odczucia smakowo duchowe :

- każde piwo tak samo wyglądało
- pianka była ale się "szybko zmyła "
- nie mogłem smakowo przyrównać to do piwa - dal mnie każde z moich warek wychodziło gorzkie - nie goryczkowe ale gorzkie - nie dodoawałwm "ponad " to co było w puszce + te dołączone drożdże + cukier + no i woda .... fermentacja burzliwa ( około 7 dni ) potem zlanie na cichą kolejne 7 dni - dosłodzenie i kapslowanie ....

po 3 . 6 miesiecach "konsumpcja " - niestety to nie to o co mi chodziło ....

pozostałe puchy podarowałem Koledze z forum + do porównani robione na prawdziwym słodzie - co mu wyszło ???? ... czas pokaże .
jajestem też "wzrokowcem " lubią ładne widoki - pianka , na piwku - DUżA PIANKA i to utrzymująca się do ostatniego łyka - do dna ... taką piankę to "tylko w ....." :wink:
zacieraniu znajdziecie - zauważyłem też taką przypadłosć że do około 5 miesięcy smak jest stabilny i ta "cudowna pianka " ( ale się podnieciłem - zaraz schodże na dół po małe z pianką góra pięć :mrgreen: ) utrzymuje się pózniej piwko dla mnie osobiści zmienia smak na inny - pierwsze odczucie było / jest negatywne - tak było w przypadku cienego piwa - przy jasnym dłużej niż 4 miesiące nie wytrzymałem - 5 skrzynek pękło ja + teściu :wink:

pianka też słabnie i wolno ale szybciej znika ....


nikogo nie zniechęcam do nierobienia na "brewkitach " - ale jak kiedyś będziecie mieli okazje sobie "zatrzeć " na słodzie - zrobicie pierwsza warkę - spróbujecie
to mam nadzieje że o tym tutaj napiszecie :idea: :mrgreen: ..być może to ja robiłem coś zle i stąd moja opinia może kiedyś dane mi będzie napić się takiewgo piwa z "konserwy " i mi zasmakuje :idea:
biorąc pod uwagę cenę w podanym linku , łatwosć wykonania - nie trzeba nić dodatkowego posiadać - wystarczy to co mamy w kuchni + balon , pojemnik do fermentowania ...
to będzie dla wielu "chęntych " cenna nauka ..


pozdrawiam z chmielnym nastrojem
98%

Awatar użytkownika
mafro
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2008-04-06, 11:51

Post autor: mafro » 2008-08-12, 20:46

Witam
@98% pewnie masz racje, ale jak się ma mało czasu, (bo jeszcze trzeba destylować :mrgreen: , chodzić do pracy i takie tam…),mało miejsca i dopiero zaczyna się zabawę z piwkiem, to na poczatek takie puszki chyba są w sam raz :wink:

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2008-08-12, 22:45

Witam Kolego @mafro - oczywiście - nikogo nie "zniechęciłem " mam nadzieję swoim postem !!
jak i inni praca , pędzenie - niekoniecznie do pracy o 5-tej rano :mrgreen: , mało "przestrzeni życiowej " :wink: - to jak znalazł - próbujcie nikt nikomu tutaj nie zabroni ani nie zniechęci
- ja wyraziłem tylko i wyłącznie swoją opinię do której zachowuję prawa autorskie i zabraniam kopiować - :mrgreen: :mrgreen: - jedynie każdy może tutaj zamieścić swoją indywidualną opinię na ten temat .

pozdrawiam serdecznie

98%

Awatar użytkownika
mafro
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2008-04-06, 11:51

Post autor: mafro » 2008-08-13, 16:52

Witam
Puszki już dotarły i bierzemy się do pracy… :wink:
Zobaczymy, co z tego wyjdzie :P

Promocja silna, bo termin się kończy 31.10.08


Kolego @98% tworząc ofertę dla piwowarów może warto kilka puszek dla początkujących :D

Pozdrawiam serdecznie

Awatar użytkownika
artgsm
101%
101%
Posty: 301
Rejestracja: 2007-10-26, 16:17
Lokalizacja: Pomorze

Post autor: artgsm » 2008-08-14, 00:47

@ 98%

Masz racje, piwo z "puszki" nie smakuje tak jak swojskie.
Probowalem swojskiego piwa pewnego Kolegi z Forum, i uwierz mi, bylo zaje.. ee, znaczy sie, bardzo smaczne :wink:

@ mafro
Dlatego polecam zacieranie piwa domowego, a jak sie komus nie chce, albo nie czuje sie na silach, albo zaczyna przygode z piwkiem, to na poczatek konserwy.[/b]
ENERGA - bezplatny internet w Twoim gniazdku

Awatar użytkownika
kitaferia
101%
101%
Posty: 2265
Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
Lokalizacja: EuroSojuz

Post autor: kitaferia » 2008-08-17, 17:05

Ja też polecam zasmodzielne zacieranie słodów. Warzenie piwa nie jest takie trudne jak to się wydaje na początku. Mam sobą dopiero 3 warki, ale efektami czyli piwem byłem mile zaskoczony - piwa wyszły pyszne. Już nie mogę doczekać się kolejnych warek.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
zbynek
101%
101%
Posty: 2005
Rejestracja: 2007-07-26, 19:37

Post autor: zbynek » 2008-08-17, 18:22

Próbowałem i mogę potwierdzić, domowe piwka mają to coś, czego nie doszukasz się w każdym seryjnym piwku. Myślę, że dla tego czegoś warto samemu spróbować. Ja powoli się do tego zbieram, mam nadzieję, że jak temperatury ciut spadną znajdę czas na pierwszą swoją warkę.
Najgorsza decyzja, to brak decyzji.
- zbynek, pozdrawiam

derek71
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2008-05-16, 19:04

Post autor: derek71 » 2008-08-18, 22:20

Panowie jeśli chcecie napić się dobrego piwa bierzcie się za zacieranie słodów . Mam małe doświadczenie w tym temacie 36 warek z czego tylko 3 z puszki . Smak i piana w piwach zacieranych jest o niebo lepsza od puszki , naprawde szkoda wydanych pieniędzy i można szybko się zniechęcić . Polecam poczytać forum http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=16 jest to kopalnia wiedzy dla wszystkich . Pozdrawiam

Rafal
60%
60%
Posty: 239
Rejestracja: 2008-05-04, 00:37
Lokalizacja: kraina marzeń

Post autor: Rafal » 2008-10-29, 22:46

@ 98% sam co prawda nierobiłem jeszcze piwa z brewkitow ale z tego co czytalem (miedzy innymi na forum browar.biz) wynikało jasno ze dodanie cukru znaczaco obniza jakosc produktu finalnego, niektorzy nawe pisali ze zajezdza bimbrem ( :D ). Poza tym samo dodanie wody zmniejsza procentowość ekstraktu, co może powodować że wszystkie warki smakują tak samo. Prawdopodobnie w tym przyczyna.

pozdrawiam Rafal

Awatar użytkownika
kitaferia
101%
101%
Posty: 2265
Rejestracja: 2007-09-04, 15:16
Lokalizacja: EuroSojuz

Post autor: kitaferia » 2008-10-29, 22:59

Głupoty piszesz, refermentuje na cukrze i syropie fruktozowo-glukowowym i żadnym nut bimbru nie ma. Dałem też raz zwykły cukier zamiast ciemnego i było też ok.
Pozdrawiam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 17 gości