drożdże piwowarskie
: 2008-09-09, 16:37
witam jakie preferujecie i chcecie mięć drożdże nawiązujące do tego wątku - czyli piwowarskie :
do wyboru mamy :
- SAFALE K-97 - niemieckie drożdże górne, specjalnie do belgijskiego
białego piwa
- SAFALE S-04 - znane drożdże do angielskiego "ale", do użytku przy
wszystkich piwach górnofermentujących
- SAFALE US-05(56) - najpopularniejsze drożdże amerykańskie, dające
wyważone piwa z niewielką ilością biacetylu i czystym posmaku
- SAFBREW S-33 - drożdże górne przeznaczone do pewnej fermentacji i
ciągłego działania, dobre także do ponownej fermentacji w butelce (m.in.
białe piwo, piwo klasztorne, itp)
- SAFBREW T-58 - drożdże górne do warzenia piw sezonowych i specjalnych,
aromat pieprzny i ziołowy
- SAFBREW WB-06 - specjalne drożdże do piw przenicznych
- SAFLAGER S-189 - pochodzące ze Szwajcarii, neutralne w smaku. Do
warzenia piw typu "lager" i "pils"
- SAFLAGER S-23 - prawdziwe "Saccharomyces Carlsbergensis" w wysuszonej
formie do warzenia prawdziwych "pils"
- SAFLAGER W-34/70 - "Giststam Weihenstephan" z Niemiec. Jedne z
najczęściej używanych gatunków drożdży do warzenia piw "lager"
proszę o Wasze opinie i sugestie bo przecież " nic bez Was o Was"
pozdrawiam
98%
do wyboru mamy :
- SAFALE K-97 - niemieckie drożdże górne, specjalnie do belgijskiego
białego piwa
- SAFALE S-04 - znane drożdże do angielskiego "ale", do użytku przy
wszystkich piwach górnofermentujących
- SAFALE US-05(56) - najpopularniejsze drożdże amerykańskie, dające
wyważone piwa z niewielką ilością biacetylu i czystym posmaku
- SAFBREW S-33 - drożdże górne przeznaczone do pewnej fermentacji i
ciągłego działania, dobre także do ponownej fermentacji w butelce (m.in.
białe piwo, piwo klasztorne, itp)
- SAFBREW T-58 - drożdże górne do warzenia piw sezonowych i specjalnych,
aromat pieprzny i ziołowy
- SAFBREW WB-06 - specjalne drożdże do piw przenicznych
- SAFLAGER S-189 - pochodzące ze Szwajcarii, neutralne w smaku. Do
warzenia piw typu "lager" i "pils"
- SAFLAGER S-23 - prawdziwe "Saccharomyces Carlsbergensis" w wysuszonej
formie do warzenia prawdziwych "pils"
- SAFLAGER W-34/70 - "Giststam Weihenstephan" z Niemiec. Jedne z
najczęściej używanych gatunków drożdży do warzenia piw "lager"
proszę o Wasze opinie i sugestie bo przecież " nic bez Was o Was"
pozdrawiam
98%