Strona 2 z 2

: 2016-11-29, 11:07
autor: kowal
Też się nad tym zastanawiam. Może jednak jak się brzeczkę schłodzi natychmiast po filtracji, to ilość DMS będzie na tyle mała, że nie będzie przeszkadzać.
Na pewno wypróbuję taki sposób warzenia.

: 2016-11-29, 22:10
autor: czytam
A widział ktoś z was ten DMS? Może to jedna z tych piwowarskich legend. We współczesnych słodach nie do wykrycia.

: 2016-11-29, 22:17
autor: Interceptor
W swoim nie widział, w sklepowym owszem.

: 2016-11-29, 22:27
autor: Interceptor
Jak się przysiądzie do piwa jak do czegoś co trzeba przetestować i opisać to więcej się wyczuje niż przy zwykłym piciu :D

: 2016-11-30, 17:20
autor: zbynek
czytam pisze:A widział ktoś z was ten DMS? Może to jedna z tych piwowarskich legend. We współczesnych słodach nie do wykrycia.
Ja nie widziałem, ale nie raz czułem gotowane warzywka. Szczególnie w trakcie warzenia, przy w miarę szybkim schłodzeniu i umiejętnej fermentacji DMS nie taki straszny.