Co z piwa?
Co z piwa?
Koledzy, jako, że na tym forum jest sporo eksperymentatorów to ciekawi mnie czy ktoś próbował przepuścić piwo przez kolumnę?
Ostatnio zmieniony 2012-10-29, 18:31 przez cichy, łącznie zmieniany 1 raz.
Próbowałem, wydajność bardzo licha ale efekty smakowe bardzo ciekawe, wyjątkowo podobała mi się nuta chmielu w destylacie - bardzo ciekawe.
W celu zwiększenia wydajności proponuję Ci zrobić nastaw z tzw, gotowca (Brew-Kit) czyli nachmielonego koncentratu słodowego, dodać 2-3 kilo cukru (ponad przepis) i pojechać na Bayanusach - sądzę że uzyskasz ciekawe efekt.
Podobnie robię whisky (dla leniwych) tylko fermentuję koncentrat słodowy nie chmielony.
P.S.
Destylat z piwa robiony i doceniany jest w Czechach - wiadomo kraina piwem płynąca.
W celu zwiększenia wydajności proponuję Ci zrobić nastaw z tzw, gotowca (Brew-Kit) czyli nachmielonego koncentratu słodowego, dodać 2-3 kilo cukru (ponad przepis) i pojechać na Bayanusach - sądzę że uzyskasz ciekawe efekt.
Podobnie robię whisky (dla leniwych) tylko fermentuję koncentrat słodowy nie chmielony.
P.S.
Destylat z piwa robiony i doceniany jest w Czechach - wiadomo kraina piwem płynąca.
Z jednego piwa sklepowego wytargałem pysznego ducha piwa, podkręcony efektem zrobiłem barter z jednym magazynierem , ale otrzymałem już bardzo mocne piwo karpackie 9%(po terminie jak i wcześniejsza warka) i tu zamiast ducha piwa , wyszło gówno piwowara, ścierwo jakie nigdy wcześniej moja kolumna nie widziała, ale oba puszczałem jak owocówkę tyle , że chyba bardziej czyściłem.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 15 gości