"PIWO, piwko, piweczko, piwesio!"
@alvid
Nic nie trzeba zacierać, nic nie trzeba chmielić, wszystko jest już skondensowane w tej niespełna dwukilogramowej puszce. Najważniejsze to zachowanie odpowiedniej temperatury fermentacji i STERYLNOŚĆ!. Na forum mnóstwo piwowarów, ja dopiero się uczę
Nic nie trzeba zacierać, nic nie trzeba chmielić, wszystko jest już skondensowane w tej niespełna dwukilogramowej puszce. Najważniejsze to zachowanie odpowiedniej temperatury fermentacji i STERYLNOŚĆ!. Na forum mnóstwo piwowarów, ja dopiero się uczę
Nie potrzebuję się dobrze bawić, żeby pić alkohol.
Czy ktos z Was używa do zacierania emaliowanego garnka elektrycznego 25-27 litrow z kranikiem??
moje pytanie brzmi.. jaka jest średnica nakrętki od wnętrza garnka żeby zainstalować oplot z rurki jako filtrator?? pół cala??
Jak sie spisuje taki gar??
Aktualnie mam lodówkę 32litry i zastanawiam sie czy warto sie przesiadać..
moje pytanie brzmi.. jaka jest średnica nakrętki od wnętrza garnka żeby zainstalować oplot z rurki jako filtrator?? pół cala??
Jak sie spisuje taki gar??
Aktualnie mam lodówkę 32litry i zastanawiam sie czy warto sie przesiadać..
XXX
ja do filtrowania mam zwykle wiadro fermentacyjne z kranem 3/4, a zamiast nakrętki za kranem mam oplot..
Interesuje mnie bardziej kwestia czy dużo zyskam po przejsciu z zacierania jednotemperaturowego na wielotemperaturowe.. niby mam arkusz do infuzyjnego wielotemp. w lodówce, ale kłopotem pozostaje wygotowywanie wybitej brzeczki:/
Interesuje mnie bardziej kwestia czy dużo zyskam po przejsciu z zacierania jednotemperaturowego na wielotemperaturowe.. niby mam arkusz do infuzyjnego wielotemp. w lodówce, ale kłopotem pozostaje wygotowywanie wybitej brzeczki:/
XXX
Witam, Panowie czy macie może do uraczenia jakąś gęstwę lagerową?
Pierwszy w tym sesonie lager 100% pilz 5kg/25l 12blg juz pracuje na saflagerach s23 w temp 10c.
Jeżeli ktoś z Was ma jakąś gęstwę lub glicerynowy stamp to chętnie przyjmę, odkupię?.. Chciałbym sprawdzić czy rzeczywiście jest taka róznica miedzy suszonym.fermentisem a white labs czy wyeast a chociazby...
Pozdrawiam!!!
Pierwszy w tym sesonie lager 100% pilz 5kg/25l 12blg juz pracuje na saflagerach s23 w temp 10c.
Jeżeli ktoś z Was ma jakąś gęstwę lub glicerynowy stamp to chętnie przyjmę, odkupię?.. Chciałbym sprawdzić czy rzeczywiście jest taka róznica miedzy suszonym.fermentisem a white labs czy wyeast a chociazby...
Pozdrawiam!!!
XXX
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 45 gości