"PIWO, piwko, piweczko, piwesio!"
- nikomu nieznany
- 20%
- Posty: 25
- Rejestracja: 2009-10-22, 13:07
Mam pytanie, i podłączę się pod temat.
Mianowicie byłem wczoraj z kumplem w Bierhalle na piwku, i teraz pytanie:
czy jak zatre sobie piweczko w domu to będzie takie jak w tej restauracji?
O ile niczego niespitole przy zacieraniu i niebędzie trzeba wylać w kanał
Mam już kilka konserw na koncie.
ps. Surowce już zamówiliśmy IPA, i hefe-weizen
Mianowicie byłem wczoraj z kumplem w Bierhalle na piwku, i teraz pytanie:
czy jak zatre sobie piweczko w domu to będzie takie jak w tej restauracji?
O ile niczego niespitole przy zacieraniu i niebędzie trzeba wylać w kanał
Mam już kilka konserw na koncie.
ps. Surowce już zamówiliśmy IPA, i hefe-weizen
- nikomu nieznany
- 20%
- Posty: 25
- Rejestracja: 2009-10-22, 13:07
Znowu są promocje w: http://twojbrowar.pl/prestashop
(Nie mój sklepik abym go reklamował, ale ceny są na tyle zachęcające że grzech o tym nie wspomnieć)
(Nie mój sklepik abym go reklamował, ale ceny są na tyle zachęcające że grzech o tym nie wspomnieć)
Witam, kompletuję powoli swój zestaw do warzenia piwa (pewnie nie tylko do tego się nada)
Niedawno przywiózł mi kolega garnek aluminiowy 50cm x 50cm co z wyliczeń daje około 98L, wymagał jednak solidnego czyszczenia ponieważ przechowywane w nim było wapno gaszone.
Wczoraj dostarczył mi pojemnik ze stali kwasoodpornej, który mam zamiar wykorzystać na fermentator.
Fermentator ma 45cm średnicy i około 60cm głębokości co z przeliczenia daje około 95l.
Cena 200zł za ten fermentator, osobiście nie wydawała mi się wygórowana.
Proszę kolegów o komentarze i ewentualne sugestie, jeśli trzeba będzie coś przerobić.
Niedawno przywiózł mi kolega garnek aluminiowy 50cm x 50cm co z wyliczeń daje około 98L, wymagał jednak solidnego czyszczenia ponieważ przechowywane w nim było wapno gaszone.
Wczoraj dostarczył mi pojemnik ze stali kwasoodpornej, który mam zamiar wykorzystać na fermentator.
Fermentator ma 45cm średnicy i około 60cm głębokości co z przeliczenia daje około 95l.
Cena 200zł za ten fermentator, osobiście nie wydawała mi się wygórowana.
Proszę kolegów o komentarze i ewentualne sugestie, jeśli trzeba będzie coś przerobić.
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 50 gości