A dokładniej?i kontroluj co jakiś czas jak się układa.
"PIWO, piwko, piweczko, piwesio!"
Re: "PIWO, piwko, piweczko, piwesio!"
Otwórz jedną butelkę za np tydzień-dwa i spróbuj. Potem zrób taki sam test za kolejny tydzień. Jak będzie lepsze to ok, jak pogorszy mu się w stronę kwasu/octu to już mniej dobrze.
Nie dowierzaj wszystkiemu co czytasz. Pozwól jednak swojej wyobraźni w to wierzyć. Wyobraźnia prowadzi własne życie równoległe do Twojego, realnego. Wyobraźnia może poszerzyć granicę świata.
M. Sandemo
M. Sandemo
Jeśli teraz nie smakuje/pachnie niewłaściwie, to ja bym butelkował. Jak to mówią "wylać zawsze zdążysz";). Butelkowanie to znikomy koszt całości, a po butelkowaniu sprawdzaj co jakiś czas, bo z infekcji mogą powstać granaty, a to już może nie być bezpieczne.
Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
Na pierwszym zdjęciu, to co w tle pod ścianą to zbyt piwnie nie wygląda

https://nowyekran24.com/ prawda 24h, POLSKIE forum poza zasięgiem "głównego ścieku", taki informacyjny "DETOX"!
Nienawidzę.mechaniki.Za to przemiany fazowe zaczynają mnie fascynować
Nienawidzę.mechaniki.Za to przemiany fazowe zaczynają mnie fascynować
Też zauważyłem 

Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana.
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
Wracając do zainfekowanego piwa kolegi to na przyszłość postaraj się o keg i butlę CO2.
Szybko nagazujesz i zdążysz wypić przynajmniej większość zanim wylejesz.
Szybko nagazujesz i zdążysz wypić przynajmniej większość zanim wylejesz.
Cave me, Domine, ab amico, ab inimico vero me ipse cavebo
-
- 70%
Zdecydowanie taniej jak kupować butlę jest zachować czystość. Wszystko musi być odkażone. Pirosiarczyn nie jest drogi. Problem "granatów" rozwiązałem inwestując w krachle, w wypadku mega ciśnienia puszcza uszczelka.
Wojtek
Wojtek
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
Nie przesadzajmy, butla CO2 nie jest jakimś wielkim wydatkiem.
Moim skromnym zdaniem ten kto wymyślił corneliusa powinien dostać nagrodę Nobla.
. Butelkowanie to straszny koszmar.

ZAISTE WÓDKA POTĘŻNA JEST...ALE BIMBER WIĘKSZĄ MOCĄ WŁADA
Butelkowanie nie jest przecież aż takie straszne, a na początek nie będę miał od razu wszystkiego, może z czasem coś się zmieni, no i też pojawia się problem w podarunku trunka, dajesz butelkę, dwie i miło aż, a z kega to już tylko na miejscu, ale co to mego piwa to starałem się z czystością i dezynfekcją wszystkiego co miało by z nim kontakt, no ale coś poszło nie tak przyznam że to moja 2 warka pierwsza dolniak wyszedł, górniak nie do końca, może że kilka razy do niego zaglądałem no i przy okazji coś wleciało, bo z chmielu co w cichej był?
- Citizen Kane
- -#Admin
- Kontaktowanie:
No brawo piękne działkowanie
ale o to mi właśnie chodziło na miejscu i do kufla a podarować już nie można, ale każdy korzysta z tego co posiada ja jak na razie butelkuję może się kiedyś CO2 dorobie.

-
- 70%
Za taki zestaw to kilka skrzynek gotowego piwa można kupić. Jak ktoś robi piwo okazjonalnie to nie kupi tego.
Wojtek
Wojtek
Ot i dobrze mądrego posłuchać