Pianka z rurki fermetacyjnej przy nastawie piwa Irish Stout
Bez przesady, pokrywa uchylona podczas burzliwej fermentacji nic nie zakazi. Robiłem tak wielokrotnie i nic się nie stało. No chyba że ktoś ma syf w domu, kisi kapustę czy ogórki lub nastawia zsiadłe mleko, sery etc...
Mieszkam w bloku, mam czysto w mieszkaniu i jeszcze nigdy mi się nie zakaził nastaw piwa przy uchylonej pokrywie (podczas burzliwej fermentacji). Trzeba tylko naprawdę zadbać o czystość i dezynfekcję - powszechnie dostępnymi środkami.
zbynek - dobrze prawi!
Mieszkam w bloku, mam czysto w mieszkaniu i jeszcze nigdy mi się nie zakaził nastaw piwa przy uchylonej pokrywie (podczas burzliwej fermentacji). Trzeba tylko naprawdę zadbać o czystość i dezynfekcję - powszechnie dostępnymi środkami.
zbynek - dobrze prawi!
Wiem, że Ty jesteś mistrzem i Twoje wyroby są rewelacyjne - tak mówią Ci co próbowali. Ale też wiem, że niektórzy robią takie wyroby, które przy wąchaniu dają tyle wrażeń, że na spróbowanie brakuje odwagizbynek pisze:Możesz rozwinąć ukryty podtekst?
Pozdrawiam
www.destylacja.com
www.destylacja.com
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 24 gości