Strona 2 z 2

: 2014-08-20, 20:11
autor: zbynek
Możesz rozwinąć ukryty podtekst?

: 2014-08-21, 08:10
autor: Mr.R
Bez przesady, pokrywa uchylona podczas burzliwej fermentacji nic nie zakazi. Robiłem tak wielokrotnie i nic się nie stało. No chyba że ktoś ma syf w domu, kisi kapustę czy ogórki lub nastawia zsiadłe mleko, sery etc...

Mieszkam w bloku, mam czysto w mieszkaniu i jeszcze nigdy mi się nie zakaził nastaw piwa przy uchylonej pokrywie (podczas burzliwej fermentacji). Trzeba tylko naprawdę zadbać o czystość i dezynfekcję - powszechnie dostępnymi środkami.

zbynek - dobrze prawi!

: 2014-08-21, 19:00
autor: starowar
zbynek pisze:Możesz rozwinąć ukryty podtekst?
Wiem, że Ty jesteś mistrzem i Twoje wyroby są rewelacyjne - tak mówią Ci co próbowali. Ale też wiem, że niektórzy robią takie wyroby, które przy wąchaniu dają tyle wrażeń, że na spróbowanie brakuje odwagi

: 2014-08-22, 10:56
autor: adasmin
Ja też nie używam rurek i nic się nie psuje od paru lat.