Podpiwki
-
- 70%
Lubię podpiwki, można kupić gotowe zestawy do robienia, ja robię "Łódzki". Można robić z kawy zbożowej jak i od podstaw własne mieszaniny. Zwykle prażone zboże, chmiel, cykoria i inne dodatki własnego pomysłu. Co kto lubi i mu pasuje.
Wojtek
Wojtek
Ostatnio zmieniony 2017-02-23, 16:52 przez Cyrograf15, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Podpiwki
Gozdawa ma niezły podpiwek staropolski i koniecznie trzeba dokupić drożdże najlepiej PURE ALE YEAST 7 to górna fermentacja śmiało polecam je na podpiwki. Co do podpiwku moim zdaniem paczka Podpiwku Kujawskiego nie ma sobie równych.
Kapie kapie aż wykapie
W bimber Hobby u 98% jest super podpiwek, nie robiłem, ale piłem, mi bardzo smakował http://www.bimberhobby.pl/search.php?or ... rch=Szukaj
Ja zawsze robiłem i piłem Podpiwek Kujawski (ale on nie jest całkiem bezalkoholowy ):
Jeszcze nawet gdzieś mi stoi ok. 10 opakowań, mają chyba 10 lat... i muszę je odkopać i nastawić, jeszcze ma być podobno upalnie.
Jeszcze nawet gdzieś mi stoi ok. 10 opakowań, mają chyba 10 lat... i muszę je odkopać i nastawić, jeszcze ma być podobno upalnie.
Najlepszym miernikiem nieskończoności jest ludzka głupota i arogancja.
U mnie w sklepie byl ale nie chcialo mi sie kupowac