Wędzonki od bnp

Czyli coś na ząb...
bnp

Post autor: bnp » 2010-01-21, 12:19

spoko, wyroby były smaczne, chętnie spróbuję następnym razem. ja bliżej wiosny do świnki domieszam z połóweczkę dzika. Zobaczymy co to wyjdzie. :D

pozdr

solar7018
10%
10%
Posty: 10
Rejestracja: 2010-01-05, 16:19

Post autor: solar7018 » 2010-01-21, 14:26

bnp pisze:ma 1 kiełbasa - "kiełbasa teściowej "


kurna, wędzonki szynkę boczki za słone ale i tak są zajebiste
Parzyłeś je w wodzie? - czy tylko wędzone? Jeśli są za słone to potrzymaj kilka godzinw wodzie (można ja zmieniać) - tak jak śledzie :D

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2010-01-21, 14:52

No to i ja się pochwalę:
tak było
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 2010-01-21, 15:16 przez zbyszko, łącznie zmieniany 4 razy.

waw
30%
30%
Posty: 38
Rejestracja: 2007-05-06, 21:06
Lokalizacja: śląsk

Post autor: waw » 2010-01-21, 15:07

zbyszko pisze:No to i ja się pochwalę: tak było
tak jest:
Hurtownik? :lol: ja też robię, ale tylko dla siebie.
dieta optymalna

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2010-01-21, 15:40

@waw
Jaki tam hurt, jak się ma rodzinkę to trzeba ją jakoś wykarmić, :lol: :slinka :P to to zapas na zimę :mrgreen: sklepowa to rarytas nie dla nas.
Ciąg dalszy poprzedniego postu - miałem problemy z tą żabą :wall , potem łącze szlag trafił. :nie_wiem
tak jest:
Obrazek
a tak będzie:
Obrazek
To się udało :oops: :oops: :oops: dzięki @bodzio.1974, ale z żabą nie wyszło.
Pozdrawiam, życzę smacznego. :mrgreen:

solar7018
10%
10%
Posty: 10
Rejestracja: 2010-01-05, 16:19

Post autor: solar7018 » 2010-01-21, 17:07

Moje dzieło :)



Obrazek

Awatar użytkownika
bielok
101%
101%
Posty: 607
Rejestracja: 2006-06-30, 09:17
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: bielok » 2010-01-21, 17:43

Cześć :)
zbynekkk pisze:Jakiś taki głodny się zrobiłem :slinka
a mam w pracy tylko serek topiony :)
pozdrawiam
bielok

Alkohol nie rozwiąże twoich problemów...
A z drugiej strony, mleko w sumie też nie..

premo36
20%
20%
Posty: 24
Rejestracja: 2009-05-13, 12:14
Lokalizacja: lubelskie

Post autor: premo36 » 2010-01-21, 20:17

To może i ja coś podrzucę :lol:
Załączniki
DSC00003.JPG
DSC00004.JPG

Awatar użytkownika
bwie.
70%
70%
Posty: 304
Rejestracja: 2009-10-09, 13:59
Lokalizacja: 52.153°N, 21.038°E

Post autor: bwie. » 2010-01-22, 09:33

To może i ja coś podrzucę :lol:
To jest okrutne :(

Ja niestety muszę wpieprzać chabaninę ze sklepu, no ale pocieszam się tym ze po picie już tam nie chodzę :P
To ostatnie to wpływ lektury niniejszego forum!
Ja lubię siebie. Siebię lubi mnie. Mnie lubię ja. I wszyscy jesteśmy szczęśliwi. Schizofrenicy nie mają źle.

b@rt
0%
0%
Posty: 7
Rejestracja: 2010-01-12, 13:36
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Post autor: b@rt » 2010-01-27, 15:07

No nieźle nieźle jak oglądam te wyroby to normalnie aż mnie skręca. Na szczęście pół świnki od gospodarza będę miał w przyszłym tygodniu to będzie się można zabrać za peklowanie i psocenie bo tożto bez psoty odpowiedniej się dobrze wędzić nie chce :-)

Makrasz
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2009-04-29, 06:31
Lokalizacja: Białystok

Post autor: Makrasz » 2010-02-16, 03:15

Zbyszko nie przesadziłeś ty aby z temperaturą przy wędzeniu?

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2010-02-17, 02:48

@Makrasz
Wędzone po trzykroć zimnym dymem, suszone miesiąc (wtedy były) i dla tego pomarszczone.
Dzisiaj na ostatki do śliwówki zawaliste, zapewniam.
czytam nie pytam

waw
30%
30%
Posty: 38
Rejestracja: 2007-05-06, 21:06
Lokalizacja: śląsk

Post autor: waw » 2010-02-17, 04:48

premo36 pisze:To może i ja coś podrzucę :lol:

To też się nazywa "samowystarczalność" :D
dieta optymalna

Awatar użytkownika
kowal_86_86
30%
30%
Posty: 37
Rejestracja: 2009-08-31, 14:45

Post autor: kowal_86_86 » 2010-03-21, 23:25

dzisiejsze wyroby :mrgreen:

a szynunie i boczunie w zalewie zapeklowane i za 3 tygodnie do wędzarki :D
Załączniki
Zdjęcie092.jpg

morusek
50%
50%
Posty: 183
Rejestracja: 2010-02-08, 13:51
Lokalizacja: lubelskie

Post autor: morusek » 2010-03-22, 22:40

@ kowal_86_86

super kolego , to jest to, :slinka
a czy dodajesz pod koniec wędzenia trochę jałowca?
jak nie to spróbuj :slinka
morusek

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości