Szybki kurczak

Czyli coś na ząb...
JanK
80%
80%
Posty: 447
Rejestracja: 2008-04-27, 21:57
Lokalizacja: Z polecenia.

Post autor: JanK » 2008-10-15, 17:07

Tofi pisze:na urozmaicenie i "uchrupowienie panierki/ciasta" dobrze nadaja sie chipsy, a przepis banalnie prosty
mietolic paczke chipsow az do uzyskania wystarczajaco drobnej konstystencji, nastepnie otworzyc paczke i dodac zawartosc do panierki
panierka wychodzi lepsza jak na bulce tartej
Tego nie próbowałem. Robiłem panierkę z pokruszonych chrupek kukurydzianych, wychodzi zawsze smaczne.
Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
Tofi
100%
100%
Posty: 1863
Rejestracja: 2006-01-05, 00:36
Lokalizacja: zDolny Śląsk
Kontaktowanie:

Post autor: Tofi » 2008-10-15, 21:56

@JanK
nigdy nie cytuj poprzedniego postu, bo znajduje sie on tuz nad twoim, jezeli juz musisz zacytowac, to cytujesz jedynie fragment do ktorego odnosi sie twoja wypowiedz _faq

Taso
30%
30%
Posty: 42
Rejestracja: 2008-04-29, 00:09
Lokalizacja: małopolskie

Post autor: Taso » 2008-10-16, 00:27

Aby upiec udka z kurczaka należy :umyć je , oprószyć delikatem do mięs , zagrzać piekarnik do 150 stopni Celcjusza i włożyć je . Po półgodzinie obrócić na drugą stronę. Zakończyć pieczenie po ok. 1,15 h .

Awatar użytkownika
Citizen Kane
-#Admin
-#Admin
Posty: 5058
Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
Lokalizacja: Polska
Kontaktowanie:

Post autor: Citizen Kane » 2008-10-16, 16:00

Coś niska ta temperatura :? Ja na 60 minut daje 205°C i jest OK.

rw26ppp
20%
20%
Posty: 27
Rejestracja: 2008-06-21, 18:38

Post autor: rw26ppp » 2008-10-16, 16:01

cemik1 świetny przepis robię hurtowo zaczynam od łyżki wódki :D :D

Jacky
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2016-06-09, 21:11
Lokalizacja: Polska

Post autor: Jacky » 2016-06-09, 21:18

Bardzo fajny przepis, który udało mi się dzisiaj wykonać. Nawet mojej żonie posmakowało, która rzadko mnie chwali. Od siebie mogę polecić równie dobry pomysł, tyle że będzie to kurczak po prowansalsku. Jego przyrządzenie zajmuje max 30 minut, co sprawia, że jest to dobry pomysł na obiad po pracy. Podaję w razie czego link dla zainteresowanych: https://www.makro.pl/swiat-produktow/pr ... owansalsku
Pozrawiam

hornet
30%
30%
Posty: 49
Rejestracja: 2010-11-08, 17:44

Post autor: hornet » 2016-07-02, 21:32

Moje udka zawsze mają wzięcie. Oto przepis: 6udek (same górne części) obrać ze skóry wyciąć kości, rozklepać na zwilżonej desce jak schabowego. Natrzeć przeciśniętym czosnkiem (4-6 ząbków) przyprawić obficie przyprawą do kurczaka po węgiersku i odstawić chociaż na godzinkę do lodówki. Panierujemy i smażymy jak schabowe.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez hornet, łącznie zmieniany 1 raz.

dero
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2016-12-27, 07:45

Post autor: dero » 2016-12-27, 07:53

Dobra rzecz to kupić mięsa jak pręge na internecie. https://www.frisco.pl/pid,9000/n,frisco ... tn,product Takie miejsca mają lepszą jakość niżeli to co dostaniecie w sklepach. To tak jakby kupować od hodowcy. W stosunku do tego co markety nam wciskają jest zdecydowany plus dla zakupów online.
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez dero, łącznie zmieniany 1 raz.

Brif
0%
0%
Posty: 2
Rejestracja: 2017-02-04, 00:33
Lokalizacja: Rakszawa

Post autor: Brif » 2017-02-04, 00:37

Jak tak czytam, to człowiek się głodny zrobił :D

Awatar użytkownika
ogurek
70%
70%
Posty: 326
Rejestracja: 2009-10-03, 20:05
Lokalizacja: wlkp

Post autor: ogurek » 2017-02-04, 08:20

Filet z piersi to wg mnie ostateczność (w Lidlu są filety z udek, dużo lepsze mięso) ale jak ktoś lubi, to ciekawie smakują do sałatek filety "mojito"
Pierś kroimy na mniejsze kawałki (a la stripsy z KFC), dużo świeżej mięty, sok z limonki, trochę startej skórki, sól, pieprz i min. godzina w lodówce. Smażymy jak kto lubi.
„Żeby odpędzić złe sny, pociągnęła solidny łyk z butelki pachnącej jabłkami i radosną śmiercią mózgu.” T. Pratchett

Awatar użytkownika
Shar
10%
10%
Posty: 12
Rejestracja: 2017-08-24, 14:49
Lokalizacja: Kraków
Kontaktowanie:

Re: Szybki kurczak

Post autor: Shar » 2017-08-24, 15:15

Z kurczaka to mogę polecić podobnie zrobionego.
Pierś z kurczaka w kostkę. Zalać oliwą, posolić, popieprzyć, dodać odrobinę papryki i curry. Pomarynować przez godzinę i smażyć na patelni pod przykryciem. Wychodzi soczysty i pyszny :mrgreen:

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości