Kawior z bakłażana

Czyli coś na ząb...
Awatar użytkownika
Ostoja
100%
100%
Posty: 1482
Rejestracja: 2008-01-01, 03:18
Lokalizacja: Dolny śląsk

Kawior z bakłażana

Post autor: Ostoja » 2008-10-18, 13:42

Kawior bakłażana
wg Piotra Bikonta
________________________________________
Składnik:

2 bakłażany
2 cebule
sok z cytryny
4 łyżki oliwy
sól
pieprz
natka pietruszki
_________________________________________
Bakłażany upiec w całości (200 st. C, około 30 minut). Gorące
zawinąć w gazetę. Gdy ostygną, obrać, obrać ze skórki i drobno
pokroić. Cebule pokroić w drobną kosteczkę i podsmażyć na
oliwie. Połączyć cebulę z bakłażanami i doprawić sokiem
z cytryny, solą, pieprzem i oliwą. Po wierzchu posypać siekaną
natką. Podawać z chlebem.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość