Ryba w galarecie inaczej

Czyli coś na ząb...
Awatar użytkownika
man111
90%
90%
Posty: 520
Rejestracja: 2009-04-07, 22:25

Ryba w galarecie inaczej

Post autor: man111 » 2009-12-19, 11:05

filet z ryby
5 dag rodzynek
jajko
1,5 szklanki ryżu
por
puszka brzoskwiń
sok z grejpfruta
żelatyna
jajko,ryż gotujemy,oczywiście osobno.Rybę grubo rozdrobnioną dusimy na patelni z woda ,śmietanką i trochę pora.Można też dodać inne warzywa pokrojone w kostkę.pamiętamy o soli i pieprzu.Resztę pora osobno blanszujemy.Ryż ,pory,jajko,rodzynki i rybę mieszamy i wykładamy do jakiegoś naczynia na grubość około 1 cm.Na tą warstwę kładziemy brzoskwinie i zalewamy sokiem z grejpfruta rozmieszanego z żelatyną.Jest trochę zabawy w przygotowaniu składników,ale efekt jest zaskakujący.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość