filet z ryby
5 dag rodzynek
jajko
1,5 szklanki ryżu
por
puszka brzoskwiń
sok z grejpfruta
żelatyna
jajko,ryż gotujemy,oczywiście osobno.Rybę grubo rozdrobnioną dusimy na patelni z woda ,śmietanką i trochę pora.Można też dodać inne warzywa pokrojone w kostkę.pamiętamy o soli i pieprzu.Resztę pora osobno blanszujemy.Ryż ,pory,jajko,rodzynki i rybę mieszamy i wykładamy do jakiegoś naczynia na grubość około 1 cm.Na tą warstwę kładziemy brzoskwinie i zalewamy sokiem z grejpfruta rozmieszanego z żelatyną.Jest trochę zabawy w przygotowaniu składników,ale efekt jest zaskakujący.
Ryba w galarecie inaczej
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości