- 2 łyżki masła
- 1 drobno posiekana cebula
- 1 posiekany zabek czosnku
- 4 górne cześci udka kurczaka
- 100ml dobrego octu (balsamiczny lub winny)
- 100ml bulionu drobiowego
- 1 łyżeczka przecieru pomidorowego
Na jednej patelni na łyżce masła podsmażamy cebulę i czosnek. Na drugiej (możemy lekko omączyć) podsmażamy na złoto udka z kurczaka. Zlewamy tłuszcz z kurczaka, solimy, pieprzymy. Dodajemy ocet, bulion i zagotowujemy. Dodajemy cebulę i czosnek oraz łyżeczkę przecieru pomidorowego. Dusimy około 40 min. pod przykrywką na małym ogniu.
Ja najchętniej podaję z ziemniakami z grilla lub opiekanymi oraz czerwoną kapustą.
Smacznego.
Udka kurczaka w sosie octowym.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość