Kurs Dziczyzna w Szkole Domowego Masarstwa

Czyli coś na ząb...
Maxell
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2009-08-07, 19:23
Kontaktowanie:

Kurs Dziczyzna w Szkole Domowego Masarstwa

Post autor: Maxell » 2011-02-14, 10:21

Witam. W imieniu Wędzarniczej Braci mam przyjemność zaprosić Was do udziału w szkoleniach organizowanych przez naszą SDM. Prowadzimy kursy w zakresie podstawowym, a na początek marca przewidywany jest pierwszy kurs specjalistyczny - Dziczyzna.
Jeśli mieliby Państwo ochotę na uczestnictwo w takiej imprezie, zapraszam do odwiedzenia strony Wędzarniczej Braci www.szkoladomowegomasarstwa.pl W zakładce Oferta szkoleń znajdą Państwo wszelkie istotne informacje wraz z możliwością zapisu.
Jest to unikalne w skali światowej przedsięwzięcie, dlatego szczególnie zapraszam do zapoznania się z ofertą.
Mam nadzieje, iz Administrator tego wspaniałego Forum, przymknie oko na naruszenie regulaminu i pozwoli by ten temat choć kilka dni "tutaj sobie powisiał".
Serdecznie Wszystkich zapraszam.

Awatar użytkownika
vsop
101%
101%
Posty: 469
Rejestracja: 2006-05-11, 01:48
Lokalizacja: Nowa Wieś
Kontaktowanie:

Post autor: vsop » 2011-02-14, 10:52

@ Maxell

Świetnie że ruszyłeś temat, bo u nas by tylko pili, a o dobrej zakąsce zapomnieli :-)

Żarty na bok. Przedsięwzięcie godne polecenia, zaliczenia (nie raz) i nauczenia się, bo oprócz wiedzy jak zrobić dobry napitek warto też wiedzieć, jak zrobić dobre jedzonko i nie tylko z mięcha. Goszcząc na V OZBW w Napoleonowie pamiętam (moje podniebienie także) jak pyszne specyjały podawaliście i nie tylko pochodzenia zwierzęcego :-). Pierogi, kwaśnica, sałatki, ciasta, torty itd, itp nie wspominając o całej masie kiełbas, wędzonek, pieczeni, kurczaków, gotowanych, wędzonych, pieczonych i grilowanych - na samą myśl ślinka mi cieknie :-).
No ale to było, i będzie znowu w sierpniu 2011 - VI OZBW, ale już teraz warto się zapisać na kursy i szkolenia uczące i doskonalące to jak przygotować różne potrawy (zakąski :-)).
Oczywiście tych wszystkich, którzy są obecni na forum bimber.info oraz wędliny domowe a zwłaszcza uczestniczących w szkoleniach i zlotach wędliniarzy - zachęcać nie trzeba, oni doskonale wiedzą jaka to frajda, przygody, świetna atmosfera i pyszne, przepyszne jadło a i napitek bo dostępując zaszczytu zasiadania w jury konkursu nalewkowego braci Wędzarniczej, miałem okazję skosztować wielu, zacnie popełnionych trunków, których nie powstydzili by się nasi forumowicze :-)
Dlatego gorąco zachęcam do udziału w szkoleniach i imprezach u wedliniarzy i pod tym się podpisuję.

pozdrawiam

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Post autor: zbyszko » 2011-02-14, 11:35

@ Maxell
Czy istnieje możliwość uczestnictwa w takim szkoleniu z pominięciem noclegów i wyżywienia?



@ misiek :slinka :slinka :slinka coś mi się widzi że znowu chcesz zostać jurorem na zlocie "zadymiaczy",
a co do zagrychy to przejrzyj "ten temat" dokładniej a przekonasz się, że My też potrafimy upitrasić małe "conieco"
czytam nie pytam

Maxell
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2009-08-07, 19:23
Kontaktowanie:

Post autor: Maxell » 2011-02-14, 11:37

Tak.

Awatar użytkownika
vsop
101%
101%
Posty: 469
Rejestracja: 2006-05-11, 01:48
Lokalizacja: Nowa Wieś
Kontaktowanie:

Post autor: vsop » 2011-02-14, 17:24

@zbyszko

wiem, czytałem - ale wiedzy nigdy za dużo, i nie tylko możemy się nauczyć, ale także podzielić wiedzą z kolegami zadymiaczami (zwłaszcza przy pełnym szkle :-)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
adwokat
101%
101%
Posty: 639
Rejestracja: 2006-01-05, 17:42
Lokalizacja: Rzeszów / Kraków

Post autor: adwokat » 2011-02-14, 18:58

Witam.

Widzę, że integracja forów idzie w najlepsze :) Sporo z tutejszych ma konta na WD i vice versa. Ta współpraca może przynieść tylko korzyści, pod warunkiem zachowania odrobiny zdrowego rozsądku i nie szastania danymi osobowymi. (tu upraszam adminów o modów o wyczyszczenie opcji "komunikator", bo po niej można łatwo ludzi namierzyć).

może w tym roku uda mi się uczestniczyć w zlocie WB.

Pozdrawiam.

adwokat
Pozdrawiam. adwokat

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2011-02-14, 21:26

Witam tak tak zdrowy rozsadek i trzeźwość umysłu ...my tutaj tak dywagujemy co by było gdyby .. a tam kręcą pyszne kiełbasy , boczusie i inne fryukasy :D :D .... trzeba zajrzeć do swojej wędzarni może jakaś "sucha beskidzka " została ....
pozdrawiam i smacznego
98%
www.bimberhobby.pl

( sklep dla prawdziwych hobbystów )

RomKo
30%
30%
Posty: 49
Rejestracja: 2006-02-12, 19:14

Post autor: RomKo » 2011-02-15, 07:44

Dziczyzna to chyba jeszcze jedyne mięsko które ma normalny smak i zapach.
Załączniki
DSCN1368.JPG
W mojej spiżarni również wisiało małe co nie co, ale to już jest wspomnienie, kabanoski poszły jak woda.

BlackBishop
40%
40%
Posty: 91
Rejestracja: 2009-01-13, 17:41

Post autor: BlackBishop » 2011-02-15, 20:07

kolega wyżej wysyła może darmowe próbki :mrgreen: ?

Maxell
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2009-08-07, 19:23
Kontaktowanie:

Post autor: Maxell » 2011-02-16, 15:29

Trochę informacji znajdziecie również tutaj: http://wedlinydomowe.pl/forum/viewtopic ... sc&start=0

Awatar użytkownika
xaafuun
80%
80%
Posty: 467
Rejestracja: 2008-12-29, 11:08
Lokalizacja: ja Cię znam ??
Kontaktowanie:

Post autor: xaafuun » 2011-02-21, 12:43

BlackBishop pisze:kolega wyżej wysyła może darmowe próbki :mrgreen: ?
Hehe też się piszę 8) 8)

Maxell
0%
0%
Posty: 4
Rejestracja: 2009-08-07, 19:23
Kontaktowanie:

Post autor: Maxell » 2011-02-22, 11:23

Nie powinno, ale prosze skorzystać z druku rezerwacji: www.szkoladomowegomasarstwa.pl zakładka/Oferta szkoleń i wybrać interesujący Pana kurs. Po kliknięciu na jego nazwę pojawią się informacje i pola do wypełnienia.
Powodzenia i zapraszam.

Awatar użytkownika
98%
100%
100%
Posty: 1746
Rejestracja: 2006-02-04, 14:53
Kontaktowanie:

Post autor: 98% » 2011-02-22, 16:11

Witam nęcisz Kolego @Maxell nęcisz już mam ślinotok :slinka :slinka :slinka
www.bimberhobby.pl

( sklep dla prawdziwych hobbystów )

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości