Strona 2 z 2

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-15, 14:16
autor: magas
Z czego filet, pierś kurczaka, polędwica, ryba? W kanapkach wbrew pozorom smak robią dodatki, wystarczy do masła dodać malutką porcję musztardy, ale tak mało prawie nic, by tost ser, szynka stał się wyjątkowy. Ostatnio jadłem od kogoś kanapkę zwykłą ze wszystkim i była pyszna, bo robotę zrobiła niewielka ilość czipsów i humus.

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-15, 17:26
autor: Waldix74
Filet z kurczaka. Ostatnio dostałem śliwkę węgierkę ale była kwaskowata, pokroiłem ją i dodałem kilka plastrów do kanpki też smakowało. Bardzo fajnie łączą się owoce z warzywami i mięsem tylko nie można przesadzić.

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-19, 10:51
autor: Waldix74
Jak byłem w wojsku to ciągle chodziliśmy głodni. Kolega ze stołówki przynosił chleb i masło. A my na łące zbieraliśmy pieczarki i po umyciu w talarki na świeży chleb z masłem trochę soli i smak pozostał do dziś.

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-19, 12:22
autor: radius
He, he, u mnie na każdej posiadówce z alkoholem, na stole lądują tzw. surojadki;
- kostka (3 x 3 cm) z razowego chleba, posmarowana masłem a na to plasterek pieczarki posypanej gruboziarnistą solą :oki

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-19, 19:26
autor: 98%
"filet " z kogo ??? - kaczki , kurczaka , ryby ... ludzia ???

A ja ostatni eksperymentuję z szarpaną wołowiną ... właśnie w piekarniku ( po uprzednim zrumienieniu na patelni ) 1 pierwszy raz oj tak mnie naszło - dzieci na wyjeździe , żona "niemrawa " ;(( - to co tu robić ... -wołowa łopatka -poszła do piekarnika ~ 4h - 140C ( pozostało jeszcze ~ 2h ) ..
co z tego wyjdzie ??? orgazmy pewnie nie będzie .. ale może za 3 , 4 ,5 ,6, 7, 8, 9, 10 ,,, uda się ;))

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-19, 19:49
autor: Waldix74
Z kurczaka filet inne też filety się nadają
98% pisze:
2019-08-19, 19:26
"filet " z kogo ??? - kaczki , kurczaka , ryby

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-19, 23:50
autor: magas
Wyraz pastrami wpuście w google, tylko antysemityzm zostawcie w innej izbie.

Re: Prosta kanapka

: 2019-08-22, 22:54
autor: Frog
Pastrami kojarzy mi się zawsze z "taczkami".
"Taczkami" to wg. mojego kolegi starożytna sztuka japońska wywożenia z obory placków - krowich gówien za pomocą jednokołowego pojazdu, czyli taczkami.