Kociołek węgierski

Czyli coś na ząb...
jurii
90%
90%
Posty: 643
Rejestracja: 2010-04-06, 22:55
Lokalizacja: Parczew

Post autor: jurii » 2015-02-10, 00:58

Fajny patent. Długo się ta płyta nagrzewa?

Szlumf
90%
90%
Posty: 629
Rejestracja: 2013-05-24, 00:54
Lokalizacja: mazowieckie

Post autor: Szlumf » 2015-02-10, 07:44

@panmufinek.
Z czego jest ta płyta?

Awatar użytkownika
panta_rei
60%
60%
Posty: 203
Rejestracja: 2012-10-21, 16:11
Lokalizacja: Braniewo

Post autor: panta_rei » 2015-02-10, 10:02

Zgaduję że to kamień ;-) Był kiedyś w domu taki elektryczny, świetne urządzenie, niestety pękł był :-/
Pozdrawiam, Sławomir

panmufinek
40%
40%
Posty: 57
Rejestracja: 2013-07-16, 00:24

Post autor: panmufinek » 2015-02-10, 11:09

Płyta 40x40x2 lub x 3 cm kupiona w Obipodobnym sklepie - jako płyta chodnikowa granitowa jednostronnie polerowana. Grubość 2 cm coś koło 14zł, a 3 cm całe 19.90. Jak pęka to griloognisko dostaje ode mnie nową. Jak na razie w 3 letniej historii wymieniłem raz bo sie rozpadało w trakcie grillowania i deszczyk ją załatwił. Nagrzewa się około 20-30 minut ale potem to jest już tylko bajecznie. A najlepiej wychodzą warzywka , boczek i jajka sadzone. Patent i wykonanie moje , aczkolwiek oryginał jest szwedzki i okrągły.

Boki profil 80x80x2 , spód blacha 4, nogi profil 60x60x2. Góra kątownik 35x35 i pręt fi10. do tego z 10 elektrod, kątówka i coś z zawartością C2H5OH oczywiście zimne. Na wierzch farba czarna ognioodporna 700 stopni.
Żyjemy tylko raz pamiętajmy o tym........

Awatar użytkownika
Widmo80
30%
30%
Posty: 39
Rejestracja: 2016-02-08, 22:11

Post autor: Widmo80 » 2016-02-16, 21:17

Odkopuję temat bo sezon się zbliża a warto sobie sprawić takie naczynie.
Bardzo lubię w tym gotować /przyrządzać różne potrawy.
Prażonki polecam - to chyba najlepsze :D
Ostatnio zrobiłem takie coś:

https://www.youtube.com/watch?v=rxirGo0hGuk

Ciekawe na sobotnie posiadówki popołudniowe :)
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Widmo80, łącznie zmieniany 1 raz.
Dopóki walczysz jesteś zwycięzcą

Awatar użytkownika
lemuel
20%
20%
Posty: 24
Rejestracja: 2012-12-27, 20:01

Post autor: lemuel » 2016-03-02, 13:06

Ja również przerzuciłem się z grilla na coś takiego.
Podstawowa zaleta jest taka, że nie jest to tak absorbujące obsługowo jak grill... zwłaszcza podczas konwersacji i degustacji...
Załączniki
kociołek.jpg
Nie dyskutuj z debilem. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości