Dziwne temperatury przy drugim gotowaniu
Dziwne temperatury przy drugim gotowaniu
Przy drugim gotowaniu stosunkowo małej ilości w porównaniu do wielkości gara wsadu (70% alko po pierwszym gotowaniu) alkohol o mocy 88% zaczął skraplać się gdy na garze miałem 76 stopni a na wylocie 75 ststopni. Temperatury na garze 83 i na wylocie 82 stopni miałem dopiero pod koniec gotowania. Czy to może być normalne? Zaznaczam że przy pierwszym gotowaniu alkohol skrapla się gdy na wylocie miałem 78 st. ale przy tym miałem dużo więcej wsadu w garze. Zgłupiałem...
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Michal131, łącznie zmieniany 1 raz.
Tya.. ale właśnie wsadziłem wino do gara i tu przy pierwszym gotowaniu temeratury mam książkowe..., a w tamtym przypadku tak jak pisałem, jakieś dziwne. Dopiero na sam koniec miałem powyżej 78 st. no i na końcu jak już leciało mi 50% miałem sporo wyższą a tak przez cały czas odbierania serca miałem dużo niższą niż parowania alko, a leciało ładne 80%. Miał ktoś tak już?
Ostatnio zmieniony 2016-10-22, 19:56 przez Michal131, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 39 gości