Smakówka?

Teoria i praktyka metody garnkowej
viko
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2008-07-09, 10:06

Smakówka?

Post autor: viko » 2018-03-19, 21:22

Witam
Pohasałem po forum ale nic konkretnego nie znalazłem (może coś jest bo to nic odkrywczego).
Jestem ciekaw czy ktoś próbował do surówki ze zbożówki czy cukrówki do drugiego gotowania
dolać soku np. z jabłek i puścić to na kolumnie bez refluksu.
1 Czy jest sens
2 Czy dolać i gotować? Czy lepiej odstawić na jakiś czas.
Mam kocioł bez płaszcza i nie wiem czy jazda na skróty ma sens.
Cudów sie nie spodziewam ale lekki aromat byłby mile widziany.

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6979
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Re: smakówka?

Post autor: magas » 2018-03-19, 21:25

Próbuj, ale nie do surówki, spróbuj do spirytusu.

Awatar użytkownika
zbyszko
101%
101%
Posty: 1787
Rejestracja: 2009-11-10, 20:36
Lokalizacja: Biała Podlaska

Re: smakówka?

Post autor: zbyszko » 2018-03-19, 23:25

Nie lubię dróg na skróty.
Jeżeli już, to puść dobrze odebrany produkt z pierwszego gotowania, jakieś aromaty powinny się pojawić ale to namiastka.
Podejdź do tematu bardziej poważnie i zrób nastaw na soku jabłkowym, np tak jak na cydr i to dopiero puść na kolumnie.
Nie zapomnij o frakcjonowaniu.
czytam nie pytam

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 9 gości