Jablka pytanie

Teoria i praktyka metody garnkowej
czytam
70%
70%
Posty: 340
Rejestracja: 2016-05-17, 22:00

Re: Jablka pytanie

Post autor: czytam » 2020-10-10, 09:53

A co ma mieszanie do konsystencji? Jak jabłka są utarte (nie tak drobno jak na placki ziemniaczane ale na trochę grubszych oczkach j jak buraczki czy ogórki) dodany pektoenzym, to po fermentacji odciskają się znacznie lepiej niż surowe. Drożdże też dadzą radę do nich się przedostać. Jak ruszą (zwykle po kikunastu godzinach) to mieszam ostatni raz i zamykam beczkę (oczywiście z korkiem wodnym).

Loki
50%
50%
Posty: 148
Rejestracja: 2020-09-06, 19:47

Re: Jablka pytanie

Post autor: Loki » 2020-10-10, 10:51

@czytam W porzadalu dzieki za pomoc zobacze czy gdzies Tu sa na sprzedaz male oczka I zrobie reszte tak jak mowisz :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 8 gości