Wspomagający, uzupełniający, pomocniczy (enzym)
Wspomagający, uzupełniający, pomocniczy (enzym)
Witam Wszystkich Forumowiczów,
jestem zupełnie świeży w materii, czytam sobie forum od niedawna i przymierzam się do pierwszego nastawu (zbożowego z mąki). Mam pytanie... W przepisach pojawia się czasem termin „enzym wspomagający” lub „uzupełniający, pomocniczy” - co to jest? W internecie znalazłem śladowe wiadomości na ten temat.
Można powiedzieć, że pierwszy nastaw już popełniłem ale ech... szkoda gadać – do niczego.
-
Carski
jestem zupełnie świeży w materii, czytam sobie forum od niedawna i przymierzam się do pierwszego nastawu (zbożowego z mąki). Mam pytanie... W przepisach pojawia się czasem termin „enzym wspomagający” lub „uzupełniający, pomocniczy” - co to jest? W internecie znalazłem śladowe wiadomości na ten temat.
Można powiedzieć, że pierwszy nastaw już popełniłem ale ech... szkoda gadać – do niczego.
-
Carski
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez Carski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5058
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Enzym redukujący lepkość.
Ostatnio zmieniony 2016-10-27, 15:28 przez Citizen Kane, łącznie zmieniany 1 raz.
Enzym wspomagający docina jeszcze bardziej dokładnie łańcuchy skrobi, równolegle z enzymem scukrzającym. Na masową skalę stosuje się go aby praca pomp przepompowujących zacier miała lżejszą "robotę" - obniża lepkość tak jak Dyrektor C.K. napisał .
pozdrawiam
98%
pozdrawiam
98%
Ostatnio zmieniony 1970-01-01, 01:00 przez 98%, łącznie zmieniany 2 razy.
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5058
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
- Citizen Kane
- -#Admin
- Posty: 5058
- Rejestracja: 2005-12-19, 23:37
- Lokalizacja: Polska
- Kontaktowanie:
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości