Strona 1 z 1
Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 13:33
autor: gizmo
Witajcie,
czy gotowy nastaw - drożdże snake plus cukier, jak już wypracowały i są gotowe do przerobienia, czy mogą stać w temp kilku stopni (na dworze)?
Mam dwa zestawy i chwila mi zejdzie zanim to przerobie...
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 13:41
autor: Pablitos
Jak zlałeś znad osadu klarowny nastaw, to może długo stać (to jak by nie patrzeć coś a la wino).
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 17:27
autor: SKIRZOO
Spokojnie będzie stało
Ja trzymałem w garażu 12°C przez 3 tygodnie
Żadnych zmian nie zauważyłem
Tylko było już wyklarowane
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 17:57
autor: robert4you
Może stać, stać, stać i stać......
Wysłane z mojego SM-G950F przy użyciu Tapatalka
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 18:25
autor: gizmo
Dzięki, pytam bo dzisiaj w nocy to mrozy zapowiadają, ale chyba nie zaryzykuję i wtargam beczki do domku:)
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 20:47
autor: Mocho
Zostaw, szybciej się sklaruje.
Re: Przechowywanie nastawu ( drożdze+cukier) w zimnym pomieszczeniu??
: 2020-03-21, 21:35
autor: berni
Nie ruszaj niech stoi. Na pewno będzie jeszcze lepsze