Twój brak kultury jest zanieczyszczony destylatem który produkujesz.
Jeśli nie potrafisz zachowywać się jak dorosły, pisząc z kilku kont to nie zaśmiecaj tematu.
Korzystając z tego kalkulatora możesz to łatwo policzyć (zależy od mocy wsadu, temperatury, mocy grzania). https://homedistiller.org/wiki/htm/calc ... t_calc.htm
Z takiej ilości cukru to powinno wyjść min 13 litrów serca. Co poszło nie tak?
Czyli nastaw był nie do końca przefermentowany, ale to nie zmienia faktu, że to nie powinno powodować straty rzędu 50-40% całości urobku.
Gdyby zwiała w powietrze taka ilość jak tutaj brakuje to na pewno byś to zauważył, czyba że wentylacja jest tak sprawna że jest przeciąg że głowę urywa.
To mało prawdopodobne, szczególnie że w buforze masz 2,5l 80%, natomiast w kotle wciąż jest prawie trzy procent alkoholu, czyli tak grubo ponad litr. Ale nawet uwzględniając że fermentacja się nie zakończyła pełnym sukcesem, to wciąż w bilansie brakuje co najmniej 0,5l czystego alkoholu.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 35 gości