Palacy trunek
-
- 0%
- Posty: 2
- Rejestracja: 2023-02-08, 22:56
Palacy trunek
Witajcie, jestem tu nowy i chciałbym się dowiedzieć kilka rzeczy. Kupiłem kolumnę aabratka, na dole kolumny wypełnienie sprężynkami miedzianymi a wyżej sprężynki kwasowe. Ugotowany urobek wychodzi dosyć mocno palacy podczas picia. Jaka może być przyczyną?
Re: Palacy trunek
Może w tym wątku znajdziesz odpowiedź: viewtopic.php?f=11&t=4200&hilit
-
- 0%
- Posty: 2
- Rejestracja: 2023-02-08, 22:56
Re: Palacy trunek
A czy temperatura zacieru musi być w tych widełkach co jest napisane na opakowaniu? Może wyrabiać w temperaturze 17/18°C?
Re: Palacy trunek
W mniejszej temperaturze będzie dłużej fermentować ale efekt końcowy będzie lepszy
Re: Palacy trunek
Pierwsze koty za płoty, trzeba poczytać jak prowadzić proces, przy którym od początku ma lecieć ponad 96% i od początku do końca temperatura na szczycie kolumny nie może się zmienić nawet o 0,1, kiedy zmienia się tylko na 10 półce momentalnie zmniejszamy prędkość odbioru, trzeba poczytać o odbiorze, o stabilizacji itd. pozdroMichal123321 pisze: ↑2023-02-08, 23:05Ugotowany urobek wychodzi dosyć mocno palacy podczas picia. Jaka może być przyczyną?
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości