Przeterminowane wino
Przeterminowane wino
Czy destylował już ktoś przeterminowane wino i nalewki ? (chodzi mi o takie które zostają w hurtowniach )
Ostatnio zmieniony 2012-10-29, 18:07 przez gigant, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- 70%
- Posty: 336
- Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
- Lokalizacja: Kraków
-
- 70%
- Posty: 336
- Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
- Lokalizacja: Kraków
Polmos Łańcut przykładowo przerabia spirytus pochodzący z rekwiracji przemytu i nielegalnych rozlewni. Miesza się i destyluje spirytusy wszelkiej maści i pochodzenia. Taki właśnie między innymi stosuje się do produkcji trunków winopodobnych i tanich nalewek bo jest najtańszy. Obecnie kupić prawdziwego "Jabcoka" będącego winem a nie czymś winopodobnym to wyczyn. "Nalewki" i takie "wina" są zaprawiane chemicznymi substancjami dającymi smak i zapach które trudno jest oddestylować. To coś troszke jak odestylować Denaturat. Dla tego nie ma co liczyć na na dobrej jakości destylat pochodzący z takich trunków.
Wojtek
Wojtek
@Cyrograf15
Rozumiem ideę, choć metody nie popieram. Tutaj wyodrębniło się grono destylerów hobbystów, dla których nie koszt, ale jakość jest celem. Czasami te koszty mogą być wyższe niż cena najtańszej wódki sklepowej, ale w hobby nie koszty są najważniejsze.
Dlatego najtańsaze wina zostawmy "potrzebującym".
pzdr
Rozumiem ideę, choć metody nie popieram. Tutaj wyodrębniło się grono destylerów hobbystów, dla których nie koszt, ale jakość jest celem. Czasami te koszty mogą być wyższe niż cena najtańszej wódki sklepowej, ale w hobby nie koszty są najważniejsze.
Dlatego najtańsaze wina zostawmy "potrzebującym".
pzdr
-
- 70%
- Posty: 336
- Rejestracja: 2008-02-25, 19:32
- Lokalizacja: Kraków
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 56 gości