Strona 3 z 3
: 2012-03-08, 07:24
autor: alvid
Kamień po zakupieniu gotowałem w wodzie. Podobno tak trzeba robić nawet przy akwarium.
: 2012-03-08, 13:56
autor: cemik1
A przed każdym napowietrzaniem?
: 2012-03-08, 16:12
autor: alvid
Pasowało by przed każdym, ale tego nie robię (lenistwo). Po napowietrzaniu dokładnie myję pod bieżącą wodą. Przed napowietrzaniem również tylko przemywam. Pozdrawiam!!!!
Piotrek
: 2012-03-08, 22:34
autor: zwyczajny
zagospodaruj sobie maly sloiczek w ktorym zmiesci ci sie ten kamien i zalej go spirytusem
odkazanie 24h365;)
: 2012-03-08, 23:04
autor: alvid
@zwyczajny
Dobra myśl. Tak zrobię.
Pozdrawiam!!!!
: 2012-03-09, 03:26
autor: 61gaw
Ja do mocno napowietrzonego, mieszadłem do zapraw, syropu cukrowego, wlewam uwodnione drożdże i lekko mieszam.
Fermentacja burzliwa- jak w książce