@truteen
Rozszerz swoje horyzonty , bo cały winiarski świat używa właśnie aktywnych drożdży winnych - spójrz na stronę browamatora, euro-winu czy an-ka
Ze wzrostem temperatury rośnie toksyczność alkoholu w stosunku do drożdży i dlatego z twoimi nastawam tak jest jak opisujesz.
Gruszkówka
Misza - ale tam nie ma wiecej niż 10 % a jak dla mnie to za mało...w końcu na zamoyskich pisze wysokoalkoholizujace... a te 16% wyciągnęły dopiero po roku leżakowania wina w temp. pokojowej... aktywne musiałbym przez neta zamawiać a ja nie mam na razie ani czasu ani głowy do tego... horyzonty rozszerzam np. Jan Cieslak Domowy wyrób win, miodów etc. ... zadam pytanie w stylu misia o bardzo małym rozumku ??? przecież aktywnych przy produkjci winka się nie stosuje??? czy jestem już tak zacofany??? Bayanusy i te Et wszytskie tylko do zacierów goście dają z tego co tu piszą przynajmniej - jakby nie pratzrył są bardziej smrodliwe niż winne...
pozdro
PS Sprawdziłem no i byłem w błedzie...respect a Ty Misza stosowałeś Bayanusy do wina bo z nimi chyba najmniej problemów z tego co czytam na forum???
pozdro
PS Sprawdziłem no i byłem w błedzie...respect a Ty Misza stosowałeś Bayanusy do wina bo z nimi chyba najmniej problemów z tego co czytam na forum???
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 28 gości