Syrop 100% Jak go przerobic
Syrop 100% Jak go przerobic
Witam koledzy po dłuższej przerwie
Teść z hurtowni przywiozł 100L soku 100% takiego jak do piwa sie dodaje i się tak zastanawiam jak sie za to zabrac czy drożdże red ethanol czy może bajanusy sam nie wiem
Może wy macie jakieś propozycje żeby to fajnie przerobić.
Pozdrawiam
Teść z hurtowni przywiozł 100L soku 100% takiego jak do piwa sie dodaje i się tak zastanawiam jak sie za to zabrac czy drożdże red ethanol czy może bajanusy sam nie wiem
Może wy macie jakieś propozycje żeby to fajnie przerobić.
Pozdrawiam
Taki syrop może zawierać nawet ponad 800 g cukrów / litr. Takiej ilości żaden drożdżak nie jest w stanie ruszyć. Rozcieńcz małą próbkę do max. 30 Blg, daj na mszę i spróbuj wtedy z dobrymi drożdżami aktywnymi, może poradzą sobie pomimo obecnosci substancji konserwujących. Jeżeli ruszy możesz przygotować nastaw z większej ilości.acersew pisze:to jest syrop wysokosłodzony wiśniowy i z tego co jest na etykietkach to sa tam jakies srodki konserwujace, regulatory kwasowosci, zageszczacze, itd. czyli nie naturalny.
Pozdrawiam Jacek.
EDIT.
Bez rozcieńczania na pewno braknie.acersew pisze:slodkie to to jest niesamowicie, jutro zmierze ile to ma blg o ile nie braknie skali (haha)...
Drogi zbynkkku zdążyłem wyedytować i poprawić przed Twoją kąśliwą uwagązbynekkk pisze:80 gram- strasznie chuderlawe masz te drożdżejacuś pisze: Taki syrop może zawierać nawet ponad 80 g cukrów / litr. Takiej ilości żaden drożdżak nie jest w stanie ruszyć.
Pozdrawiam Jacek.
Ostatnio zmieniony 2009-12-15, 22:21 przez jacuś, łącznie zmieniany 1 raz.
Posłodzić nimi nastaw, czy wodę każdy potrafi , pytanie tylko jakie posmaki wniesie i czy warto , jest tego dużo więc szkoda by się zmarnowało , musi kolega wrzucić na forum etykietę. Ja dosładzałem syropami jeden nastaw i było ok , potem znów dostałem po terminie syropy paula , czy jakoś tak, ale te już dały taki dziwny posmak. Na forum napewno znajdą się koledzy co rozszyfrują czy warto i czy puścić na winnych czy na turbo pozdr. magas37
Witam znam tą firmę niedaleko mnie ma /miała siedzibę - brała od nas syrop glukozowy / glukozowo-fruktozowy do soków .
zresztą jak mamy reklamy w telewizji że "0"cukru - to ja się z ty zgadzam " " ( coś jak "łódka Bols ' ) bo zamiast cukru dają właśnie syrop glukozowy - który powstaje z skrobi pszenicznej - ale o tym pisałem .
nie jest źle - rozcieńcz ale nie spodziewaj się tego co po owocówkach ..
zresztą jak mamy reklamy w telewizji że "0"cukru - to ja się z ty zgadzam " " ( coś jak "łódka Bols ' ) bo zamiast cukru dają właśnie syrop glukozowy - który powstaje z skrobi pszenicznej - ale o tym pisałem .
nie jest źle - rozcieńcz ale nie spodziewaj się tego co po owocówkach ..
moze owocowka nie wyjdzie z tego ale mam nadzieje ze czysty destylat bedzie podobny do tego jak z cukrowki bo na posmaku wisni mi zbytnio nie zalezy
wszystko jechac na bayanusach czy moze na turbo albo red ethanol??Witam czemu nie ma być jak będzie - 'przerobi " jednak w porównaniu w naturalnym owocem to tak jak maluch do merca ....
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 40 gości