Nastaw z Młóta

Awatar użytkownika
zbyszek73
40%
40%
Posty: 66
Rejestracja: 2009-12-25, 01:24
Lokalizacja: Mazowsze

Nastaw z Młóta

Post autor: zbyszek73 » 2010-05-11, 20:29

Witam po zacieraniu piwa pozostają mi wysłodki szkoda wyrzucać zrobię eksperyment
wysłodzone Młóto słodów: pilzneński 3,7kg
monachijski 0,6kg
carapils 0,6kg
cukier 4kg
drożdże T3 lub jakieś winiarskie
woda 25l
chciałbym osiągnąć smaczek zbożowy ale zobaczymy co z tego wyjdzie
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
nikomu nieznany
20%
20%
Posty: 25
Rejestracja: 2009-10-22, 13:07

Post autor: nikomu nieznany » 2010-06-01, 12:44

Witaj Kolego, jaki trunek wyszedł z tego nastawu?

Awatar użytkownika
zbyszek73
40%
40%
Posty: 66
Rejestracja: 2009-12-25, 01:24
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: zbyszek73 » 2010-06-01, 12:52

jak dla mnie super smak słodowy trudno opisywać mi smaki ale polecam

Awatar użytkownika
nikomu nieznany
20%
20%
Posty: 25
Rejestracja: 2009-10-22, 13:07

Post autor: nikomu nieznany » 2010-06-01, 12:59

W takim razie za parę dni jak zatrę pierwszą warkę nastawiam młóto :mrgreen:
Jakich drożdży użyłeś - gorzelnicze czy winiarskie? Podstill czy kolumna?

Pozdrawiam.

Awatar użytkownika
zbyszek73
40%
40%
Posty: 66
Rejestracja: 2009-12-25, 01:24
Lokalizacja: Mazowsze

Post autor: zbyszek73 » 2010-06-01, 13:08

no ja teraz co zacieranie piwka to będę robił nastaw z młóta szkoda wyrzucać
drożdży użyłem gorzelniczych T3 bardzo szybko przerabiają cukier na alkohol

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 6 gości