Przerywanie fermentacji

MARK-1
10%
10%
Posty: 19
Rejestracja: 2009-11-11, 11:28

wino zaoctowane

Post autor: MARK-1 » 2013-05-22, 10:21

Wino tak octem jedzie i jest kwaśne, ale cukier pozostał nie przerobiony 20 Blg. Czy uda się
przerobić go na alkohol? Czy się nie da? Szwagier powiedział, że nie dawał wcale drożdży. Tylko cukier dał. Co robić ?
Ostatnio zmieniony 2013-05-22, 10:29 przez MARK-1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
franta
90%
90%
Posty: 804
Rejestracja: 2010-04-25, 13:37

Re: wino zaoctowane

Post autor: franta » 2013-05-22, 12:19

Kolego MAR-1, tak jak wspomniałem, z tego wina już wina nie będzie.
Proponuję puścić to na rurę, choć niczego dobrego bym się nie spodziewał, natomiast do dundru dodać drożdży jeśli koniecznie chcesz odzyskać cukier.
Wybór jednak należy do Ciebie - ja osobiście zasiliłbym białego mumina, takie jest moje zdanie.
"Inteligentni ludzie są często zmuszeni do picia by bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami."
- Ernest Hemingłej-

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości