Nastaw ze starych przetworów

bart2121
0%
0%
Posty: 1
Rejestracja: 2012-10-27, 16:08

nastaw z kompotów wiśniowych

Post autor: bart2121 » 2012-11-10, 18:05

Witam szanowne grono expertów !
Mam pytanie związane z nastawem z kompotów z wiśni
Mam ok 100 l kompotów ( sklepowych ) i zastanawiam się co z tym zrobić ! Chcę to wystartować drożdżami winnymi FERMIVIN+pożywka z BIOWINU
Czy dodać cukru ? ( NIE MAM CUKROMIERZA)
temperaturę mogę utrzymać w granicach 25-28 st.C
Proszę o jakieś podpowiedzi !!

Awatar użytkownika
kula
101%
101%
Posty: 575
Rejestracja: 2010-08-16, 10:00
Lokalizacja: z pod lasu
Kontaktowanie:

Post autor: kula » 2012-11-10, 19:26

Pierwsza podpowiedź:
Kup cukromierz. Bez tego niewiele zdziałasz.
Kula

www.StalowkaSklep.pl - destylatory, akcesoria do budowy i stal kwasoodporna
https://www.facebook.com/stalowkadestylatory

Awatar użytkownika
robol69
90%
90%
Posty: 957
Rejestracja: 2005-12-27, 07:27

Post autor: robol69 » 2012-11-10, 19:35

A co chcesz otrzymać ?

Zakup cukromierza to wydatek kilku pln-ów, a
przynajmniej wiesz co masz w fermentorze.

Chyba że to jednorazowa akcja, to do każdych
5l kompotów dodaj 1kg cukru i daj drożdże.
Odczekaj miesiąc i na rury.
Polak potrafi !!!

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 7 gości