Nastaw z czekolady ?
-
- 0%
- Posty: 3
- Rejestracja: 2013-04-07, 16:21
W 100g czekolady mlecznej jest 57 g weglowodanów w tym; 37g sacharozy, 10g laktozy, 3g skrobi, reszta to tłuszcze i białko. Jesli oddziele te składniki to moze cos z tego wyjsc. Na 4 litry wody wrzuciłem 2kg czekolady i wszystko to przegotowałem. Następnie po wystygnięciu zebrałem korzuch tłuszczu.Zostało mi ok.2,5 litra bardzo słodkiego płynu który przypomina kawe z mlekiem.Powtórzyłem tączynność jeszcze raz i otrzymałem 5 litrów płynu. Teraz chcę dodać do tego drożdże piekarnicze, ponieważ nie mam innego pomysłu co do innych drożdży.Co wy na to koledzy?Podpowiedzcie czy dobrze robię?
PS.Mam na stanie też drożdże suszune Femirol z biowinu ale nie wiem czy to dobry pomysł?
PS.Mam na stanie też drożdże suszune Femirol z biowinu ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Ostatnio zmieniony 2013-04-09, 21:13 przez wladimirect25, łącznie zmieniany 1 raz.
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 14 gości