Nastaw z czekolady ?

Awatar użytkownika
magas
101%
101%
Posty: 6979
Rejestracja: 2009-02-01, 12:05

Post autor: magas » 2013-04-08, 18:21

Czekolada czekoladzie nie równa, ale węglowodanów w tej czekoladzie z linku było ponad połowę, a to one nas interesują, tylko jakie węglowodany, bo to ważne, by wiedzieć jak się za nie zabrać.

wladimirect25
0%
0%
Posty: 3
Rejestracja: 2013-04-07, 16:21

Post autor: wladimirect25 » 2013-04-09, 09:13

W 100g czekolady mlecznej jest 57 g weglowodanów w tym; 37g sacharozy, 10g laktozy, 3g skrobi, reszta to tłuszcze i białko. Jesli oddziele te składniki to moze cos z tego wyjsc. Na 4 litry wody wrzuciłem 2kg czekolady i wszystko to przegotowałem. Następnie po wystygnięciu zebrałem korzuch tłuszczu.Zostało mi ok.2,5 litra bardzo słodkiego płynu który przypomina kawe z mlekiem.Powtórzyłem tączynność jeszcze raz i otrzymałem 5 litrów płynu. Teraz chcę dodać do tego drożdże piekarnicze, ponieważ nie mam innego pomysłu co do innych drożdży.Co wy na to koledzy?Podpowiedzcie czy dobrze robię?
PS.Mam na stanie też drożdże suszune Femirol z biowinu ale nie wiem czy to dobry pomysł?
Ostatnio zmieniony 2013-04-09, 21:13 przez wladimirect25, łącznie zmieniany 1 raz.

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 14 gości